www.finosfilm.com: Με ένα κλικ η χρυσή ιστορία του ελληνικού σινεμά

finos_574265679

Το ολοκαίνουργιο site της Finos Film, ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα έρευνας, συλλογής και επεξεργασίας σπάνιου υλικού που κυκλοφόρησε ύστερα από δύο χρόνια προετοιμασίας, πρόκειται για μια πλήρως ενημερωμένη ψηφιακή βιβλιοθήκη, η οποία έχει στόχο να προσφέρει στο κοινό τα άπαντα της εταιρίας. Πάνω από όλα όμως τιμά τον εμπνευστή και δημιουργό της Finos Film, Φιλοποίμενα Φίνο, όσο και όλους τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές που αποτέλεσαν την «ψυχή» των ταινιών της.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της Finos Film περιλαμβάνει λεπτομερή στοιχεία για τις 187 ταινίες της, 3.000 σπάνιες φωτογραφίες, καθώς και πάνω από 200 βιογραφίες σπουδαίων συντελεστών, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία κλασικών φιλμ που απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα εμπλουτίζεται τακτικά με νέες βιογραφίες, αφιερώματα και κριτικές ταινιών. Παράλληλα με τον νέο ιστότοπο, η F.F. δημιούργησε και την επίσημη σελίδα της στο facebook, με καθημερινές αναρτήσεις που γίνονται ανάρπαστες από το κοινό.

Οι καλλιτέχνες μπλοκάρουν την προβολή video μέσω του site της θρυλικής κινηματογραφικής εταιρίας

Οι καλλιτέχνες μπλοκάρουν για δεύτερη φορά τη Finos Film! Οι ηθοποιοί, μέσα από τα σωματεία τους και κυρίως τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων τους, μετά το κλείσιμο που επέβαλαν στο κανάλι της θρυλικής κινηματογραφικής εταιρίας στο YouTube, τώρα δεν επιτρέπουν να προβάλλονται ταινίες τους στο επίσημο site της (www.finosfilm.com), που μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια είναι πως ο επισκέπτης του ολοκαίνουργιου επίσημου site της Finos Film εντυπωσιάζεται πραγματικά από το υλικό που μπορεί να βρει γύρω από τη χρυσή ιστορία της κινηματογραφικής εταιρίας και του δημιουργού της, Φιλοποίμενα Φίνου, καθώς και πάρα πολλών συντελεστών των κλασικών ταινιών που αγάπησαν οι προηγούμενες γενιές και συνεχίζουν να αγαπάνε και οι σημερινοί θεατές, μέσα από τις συχνές επαναλήψεις τους στην τηλεόραση. Ομως αυτό που απουσιάζει από το http://www.finosfilm.com είναι το video υλικό. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν καν τρέιλερ των ταινιών της Finoς Film. Ο λόγος;

«Εχουμε πρόβλημα με διαφόρους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μαζί τους στα δικαστήρια» μας αποκαλύπτει η Χριστίνα Σιγάλα, marketing director της εταιρίας.

Και συνεχίζει: «Παλεύουμε να βγάλουμε άκρη με κάποιους που θεωρούν ότι θα υπάρχουν τρομερά κέρδη με το να προβάλλονται στο site οι ταινίες. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρει το κέρδος από τις διαφημίσεις που μπορεί να υπάρξουν στο site και τους είπαμε ότι αν αυτό είναι το πρόβλημα, θα τους δώσουμε όλα τα κέρδη. Αλλωστε εμείς δεν πάμε να βγάλουμε χρήματα από αυτό και γι΄ αυτό το κάναμε δωρεάν, δηλαδή, ο καθένας μπορεί να επισκέπτεται το site μας χωρίς το παραμικρό κόστος.

Πάντως ένα site της Finos Film χωρίς να περιλαμβάνει τις ταινίες της, έστω αποσπάσματα από αυτές, δεν μπορεί δεν υφίσταται και γι΄ αυτό θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να βάλουμε στο site μας έστω τρέιλερ από τις ταινίες μας».

Να θυμίσουμε ότι οι σημερινοί εκπρόσωποι της Finos Film (είναι οι κληρονόμοι της συζύγου του Φιλοποίμενα Φίνου, Τζέλας) πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκαν να κλείσουν το κανάλι της Finos Film, το οποίο είχαν ανοίξει στο YouTube, επειδή και πάλι… σκόνταψαν στην άρνηση των ίδιων οργανισμών συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.

«Ο στόχος μας που κάναμε αυτό το κανάλι δεν ήταν οικονομικός, αλλά θέλαμε -αφού ούτως η άλλως υπάρχουν οι ταινίες μας στο YouTube από διάφορους… πειρατές- να τις βλέπει ο κόσμος σωστά και σε καλή ανάλυση» τονίζει η ίδια πηγή.

Πηγή: madata.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.