Ο 16χρονος Eλληνο-Αυστραλός Γιώργος Τσαμούρας υπογράφει στην Eλληνική ομάδα της Super League 2, Α.Σ.Α. Καρδίτσας

ASA KARDITSA top pic

Ο πρώην παίκτης της Newcastle Olympic και της Newcastle Jets Academy Γιώργος Τσαμούρας  δέχτηκε πρόταση να παίξει με την K19 της Eλληνικής ομάδας της Super League 2 Α.Σ.Α. Καρδίτσας για τη σεζόν 2023-24! Ο 16χρονος μαθητής του Hunter Sports High School που μόλις τελείωσε την καθοδήγηση της Κ20 Newcastle Jets να κέρδισε το ορωτάθλημα FNSW League Two Men’s, πέταξε στην Ελλάδα τον Αύγουστο και  μετά από δοκιμές σε Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό, δέχτηκε πρόταση να παίξει για την ομάδα Κ19 της Α.Σ.Α. Καρδίτσας!

Ο Γιώργος ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών με τη Newcastle Olympic FC. Αφού πέρασε τρία χρόνια στο ελίτ Skill Acquisition Πρόγραμμα (SAP) μεταξύ 10 και 12, επέστρεψε στην Olympic και την βοήθησε να κερδίσει τα πρωταθλήματα της Κ14 και Κ15 της NNSW NPL! Σε προσωπικό επίπεδο, κέρδισε επίσης την επιλογή στην μικτή Κ15 NNSW State Team, ψηφίστηκε Newcastle Olympic Κ15 Παίκτης της Χρονιάς για το 2021 καθώς και εξασφάλησε μια θέση στην Ακαδημία της Newcastle Jets για το 2022. Στις δύο σεζόν του στην Ακαδημία Newcastle Jets βοήθησε την Κ16 Newcastle Jets να κερδίσει το Πρωτάθλημα και Κύπελλο το 2022 και την Κ20 Newcastle Jets να κερδίσει το Πρωτάθλημα το 2023!

Αφού εξασφάλισε Eυρωπαϊκό διαβατήριο και έλαβε προσκλήσεις από δύο ελληνικές ομάδες της Super League 1, ο Γιώργος έφυγε από την Αυστραλία για πρώτη φορά με την ελπίδα να βρει μια νέα στέγη για να εξασκεί την τέχνη του! Αδυνατώντας να εξασφαλίσει μια θέση στις δύο ομάδες της Super League 1, περισσότερο λόγω του νεαρού της ηλικίας του παρά λόγω του ταλέντου του, ο Γιώργος μετακόμισε στην Καρδίτσα, την πόλη από την οποία κατάγονταν δύο παππούδες του. Μετά από δοκιμή τριών εβδομάδων, που διακόπηκε από μία εβδομάδα καταρρακτωδών βροχών και πλημμυρών, προσφέρθηκε στον Γιώργο μια θέση στην ομάδα Κ19 για τη σεζόν 2023-24.

Η Α.Σ.Α. Καρδίτσας είναι ένας επαγγελματικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1904, είναι ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της χώρας και κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες σεϊζόν στη 2η κατηγορία της Ελλάδας, από οποιονδήποτε άλλο σύλλογο!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γενικό Διευθυντή της Α.Σ.Α. κ. Γιώργο Μπέζα και στον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας, κ. Γιάννη Ποντίκα.

Πηγή: Θωμάς Τσαμούρας

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.