3.000 Έλληνες εκατομμυριούχοι έφυγαν από την Ελλάδα το 2015 για Αυστραλία

untitled

Η Αυστραλία η χώρα που υποδέχτηκε τους περισσότερους ξένους εκατομμυριούχους.

Ο οικονομικός Γολγοθάς και η προσφυγική κρίση έδιωξαν κακήν κακώς τρεις χιλιάδες Έλληνες Μίδες από την χώρα, σύμφωνα με διεθνή έρευνα, υπό τον τίτλο «Millionaire migration in 2015», τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σε σύνολο 55.000 εκατομμυριούχων που υπήρχαν πέρυσι στην Ελλάδα, το 5% από αυτούς -δηλαδή 3.000- «απέδρασαν», αναζητώντας ασφαλέστερους προορισμούς. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό των εκατομμυριούχων που έφυγαν από την πατρίδα τους το 2015 ανά την υφήλιο!

Οι περισσότεροι από τους πάμπλουτους Έλληνες που έφτιαξαν τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό, ταξίδεψαν με προορισμό τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

Λίγοι φαίνεται ότι ήρθαν και στην Αυστραλία!

Σε παγκόσμιο, επίπεδο, όμως, η Γαλλία κατέχει τα σκήπτρα, αφού, σύμφωνα με την έρευνα, ο αυξανόμενος κίνδυνος τρομοκρατικών χτυπημάτων ύστερα από μία σειρά επιθέσεων στην Πόλη του Φωτός, οδήγησαν στην έξοδο πολλούς πάμπλουτους Γάλλους πολίτες.

Η έρευνα δείχνει σαφέστατα την παγκόσμια τάση των εκατομμυριούχων να γίνονται μετανάστες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για τις ευρωπαϊκές χώρες όπου οι θρησκευτικές εντάσεις είναι πολύ έντονες τον τελευταίο χρόνο.

Την ίδια ώρα, η χώρα που υποδέχθηκε τους περισσότερους ξένους εκατομμυριούχους είναι η Αυστραλία. Τη «χώρα των καγκουρό» προτίμησαν οκτώ χιλιάδες νέοι εκατομμυριούχοι από διάφορα μέρη του πλανήτη. Στη δεύτερη θέση της λίστα των χωρών με την μεγαλύτερη εισροή νέων εκατομμυριούχων βρίσκονται οι ΗΠΑ με επτά χιλιάδες νέους εκατομμυριούχους.

Λίστα με την πρώτη πεντάδα των χωρών (παγκοσμίως) με τον μεγαλύτερο αριθμό των εκατομμυριούχων που απέδρασαν (2015)

Η έρευνα συντάχθηκε από την υπηρεσία «New World Health», που παρέχει πληροφορίες για τον παγκόσμιο πλούτο. Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από στατιστικά στοιχεία από κάθε χώρα και ετήσιες συνεντεύξεις με συνολικά 800 εκατομμυριούχους απ’ όλο τον κόσμο καθώς επίσης ειδικούς σε θέματα μετανάστευση, οικονομικούς μάνατζερ κ.ά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η χώρα με τη μεγαλύτερη απόδραση των εκατομμυριούχων είναι η Γαλλία, ενώ η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, μετά την Ιταλία (2η θέση) και την Ινδία (3η θέση).

Η χώρα του Φρανσουά Ολάντ απώλεσε δέκα χιλιάδες εκατομμυριούχους, δηλαδή το 3% των πάμπλουτων Γάλλων της. Οι περισσότεροι από αυτούς ταξίδεψαν στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ισραήλ.

Ανάμεσα στις πρωτεύουσες που έχασαν τον μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων, είναι το Παρίσι, εκεί όπου οι ισλαμιστές τρομοκράτες χτύπησαν δύο φορές μέσα στο 2015 – τον Ιανουάριο και τον Νοέμβριο. Η «Πόλη του Φωτός» έχασε 7.000 εκατομμυριούχους το 2015, δηλαδή το 6% του πανίσχυρων οικονομικά πολιτών της.

«Είναι αξιοσημείωτη η έξοδος των Γάλλων εκατομμυριούχων από τη χώρα. Η Γαλλία μαστίζεται από κλιμακούμενες θρησκευτικές εντάσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, κυρίως στις αστικές περιοχές. Θεωρούμε ότι ο αριθμός των εκατομμυριούχων που θα εγκαταλείψουν τη χώρα θα αυξηθεί μέσα την επόμενη δεκαετία καθώς η έντασή αυτή θα κλιμακώνεται» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.