Περισσότεροι Έλληνες αναμένονται στην Αυστραλία

imagesHKX4V991

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος Στήριξης των Νεοφερμένων Ελλήνων.

Tον επόμενο χρόνο ενδέχεται να παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που θα μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Η εκτίμηση αυτή ομογενειακών παραγόντων, στηρίζεται στο γεγονός ότι η ελληνική οικονομία παραμένει σε τέλμα, με την ανεργία να κυμαίνεται σε ύψη-ρεκόρ.

Εξάλλου, την πρόβλεψη ότι στο επόμενο εξάμηνο θα αυξηθεί -και πάλι- ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στην Αυστραλία, εκφράζει και ο ταμίας της οργάνωσης των νεοφερμένων της Μελβούρνης, Hellenic Australia Community Support Group, Ευάγγελος Πλοκαμάκης.

Ο κ. Πλοκαμάκης, με την ευκαιρία εκδήλωσης που οργανώνεται το προσεχές Σάββατο για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ίδρυση του φορέα που εκπροσωπεί, δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο είχε μειωθεί το κύμα μετανάστευσης προς την Αυστραλία, αλλά τελευταία όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

«Από το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, καθώς πολλοί ψάχνουν να δουν αν μπορούν να έρθουν εδώ, εκτιμώ ότι σύντομα θα σημειωθεί νέα αύξηση» μας είπε.

Βεβαίως, οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι -και πάλι- άτομα που έχουν ήδη την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Για τους Έλληνες νέους που δεν είναι Αυστραλοί πολίτες, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως αποδειχθεί «σωτήρια» και η αναμενόμενη επικύρωση της Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας-Αυστραλίας για έκδοση τουριστικής βίζας για νέους ηλικίας 18-30 ετών με δικαίωμα εργασίας έως ένα χρόνο. (Διαβάστε σχετική είδηση στη σελίδα 3).

Αυτή τη φορά, η παροικία θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να βοηθήσει τους νεοφερμένους και ήδη η Αυστραλο-Ελληνική Πρόνοια ξεκίνησε την εφαρμογή ειδικού προγράμματος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συγκεκριμένα, από την Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση, που σχετίζεται με το εν λόγω θέμα:

«Η Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος Στήριξης των Νεοφερμένων Ελλήνων για το οποίο πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από την Πολιτειακή Κυβέρνηση της Βικτώριας. Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την Κυβέρνηση της Συνέχεια από σελ. 1

Βικτώριας για τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η σημαντική αυτή χρηματοδότηση θα ενισχύσει και θα διευρύνει την ικανότητα της Πρόνοιας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μεγάλου αριθμού νέο-αφιχθέντων από την Ελλάδα οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια στην αντιμετώπιση των πολύπλευρων προκλήσεων κατά τη διαδικασία εγκατάστασης και προσαρμογής τους στην Αυστραλία.

Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ιδιαίτερη συνεργασία της Πρόνοιας με την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας (ΕΟΚΜΒ) όσον αφορά αυτό το πρόγραμμα , μέσω της απόσπασης ενός υπαλλήλου, μία ημέρα την εβδομάδα, στο νέο κτήριο της ΕΟΚΜΒ στο Lonsdale Street, από όπου θα παρέχεται η υπηρεσία.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, η Πρόνοια θα προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενημέρωση και παραπομπή σε άτομα που αναζητούν βοήθεια, και θα προσπαθήσει να αναπτύξει διασυνδέσεις σε όλες τις περιοχές όπου ζουν και εργάζονται οι νεοφερμένοι Έλληνες.

Η υπάλληλος της Πρόνοιας, υπεύθυνη του Προγράμματος Εγκατάστασης και Προσαρμογής, θα έχει ως έδρα και θα προσφέρει υπηρεσίες από τα κεντρικά γραφεία της Πρόνοιας στο Brunswick, και μια ημέρα την εβδομάδα, την Τρίτη, θα είναι αποσπασμένη στην ΕΟΚΜΒ για την διεκπεραίωση προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και κοινωνικής υποστήριξης καθώς και άλλων πρωτοποριακών δραστηριοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες, επικοινωνήστε με την Αυστραλό-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια τηλεφωνώντας στον αριθμό 9388 9998».

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.