Η Βόλφσμπουργκ… πάτησε τη Μπάγερν, μάχη τίτλου στην Αγγλία

Η Βόλφσμπουργκ... πάτησε τη Μπάγερν, μάχη τίτλου στην Αγγλία

Η «μητέρα των μαχών» διεξάγεται το Σάββατο (19:30) στην 23η αγωνιστική της Premier League, με την Τσέλσι να υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Ενα ματς που ίσως κρίνει τον τίτλο, καθώς σε περίπτωση νίκης των «μπλε» η διαφορά στην κατάταξη εκτοξεύεται στους οκτώ βαθμούς και οι ελπίδες για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι θα είναι ελάχιστες.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα ντέρμπι που έχει πυροδοτηθεί σε μεγάλο -για τα αγγλικά δεδομένα- βαθμό, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να δηλώνει ότι υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο» εναντίον της Τσέλσι και να ματαιώνει τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Μέσα σε όλα αυτά ήλθε κι η τιμωρία (3 αγωνιστικές) του Ντιέγκο Κόστα, πρώτου σκόρερ της κατηγορίας, για να… δέσει το γλυκό. Από την άλλη πλευρά η Σίτι δεν θα έχει στη διάθεσή της τον φυσικό της ηγέτη, Γιάγια Τουρέ, η απουσία του οποίου έχει αποδειχθεί μη αναπληρώσιμη για τους πρωταθλητές.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα που έχει κερδίσει φέτος τους περισσότερους φίλους, η Σαουθάμπτον, υποδέχεται τη Σουόνσι και ελπίζει βάσιμα πως θα καλύψει τη διαφορά, είτε από τη δεύτερη θέση, είτε από την κορυφή. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς τον τραυματία Μάικλ Κάρικ υποδέχεται την ουραγό Λέστερ και δεν έχει περιθώρια για απώλειες, αφού ακολουθεί «στον πόντο» η Αρσεναλ, που φιλοξενεί την Αστον Βίλα. Η Λίβερπουλ παρότι είναι 8η στη βαθμολογία, εξακολουθεί να έχει βλέψεις για τετράδα, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γουέστ Χαμ, που βρίσκεται ένα βαθμό και μια θέση πιο ψηλά.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Σάββατο 31/1
Χαλ-Νιούκαστλ
Κρίσταλ Πάλας-Εβερτον
Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Γ.-Λέστερ
Στόουκ Σίτι-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Μπέρνλι
Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή 1/2
Αρσεναλ-Αστον Βίλα
Σαουθάμπτον-Σουόνσι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
Τσέλσι 52
Μάντσεστερ Σίτι 47
Σαουθάμπτον 42
Μάντσεστερ Γιουν. 40
Άρσεναλ 39
Τότεναμ 37
Γουέστ Χαμ 36
Λίβερπουλ 35
Σουόνσι 30
Στόουκ Σίτι 29
Νιούκαστλ 27
Κρίσταλ Πάλας 23
Έβερτον 23
Άστον Βίλα 22
Γουέστ Μπρομ 22
Σάντερλαντ 20
Μπέρνλι 20
Χαλ 19
ΚΠΡ 19
Λέστερ 17

Στη Γερμανία…

Μετά από σχεδόν μηνιαία διακοπή, η Bundesliga επέστρεψε στη δράση και μάλιστα η 18η αγωνιστική άνοιξε με ένα αποτέλεσμα που θα συζητηθεί! Η Βόλφσμπουργκ «διέλυσε» με 4-1 τη Μπάγερν στο μεγάλο ντέρμπι του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος φαίνεται ότι επηρέασε την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία γνώρισε μία πολύ βαριά ήττα, τρίτη στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο του 2012 και πρώτη στην τρέχουσα περίοδο.

Οι «λύκοι» που για άλλη μια φορά είχαν τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ως δεξί μπακ (!) στην 11άδα τους, διατήρησαν το απόρθητο στην έδρα τους (8-2-0), ωστόσο, παραμένουν 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Από εκεί και πέρα, η Λεβερκούζεν υποδέχεται την απογοητευτική Ντόρτμουντ, σε μια αναμέτρηση που πάντα είναι ντέρμπι, ενώ η Γκλάντμπαχ έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Στουτγάρδης.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Παρασκευή 30/1
Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 4-1
(4΄,45΄ Ντοστ, 53΄,73΄ Ντε Μπρούιν – 55΄ Μπερνάτ)

Σάββατο 31/1
Φράϊμπουργκ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγάρδη – Γκλάντμπαχ
Αμβούργο – Κολονία
Σάλκε – Ανόβερο
Μάϊντς – Πάντερμπορν
Λεβερκούζεν – Ντόρτμουντ

Κυριακή 1/2
Βέρντερ Βρέμης – Χέρτα Βερολίνου
Αουγκσμπουργκ – Χοφενχάιμ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
Μπάγερν Μονάχου 45
Βόλφσμπουργκ 34
Λεβερκούζεν 28
Γκλάντμπαχ 27
Σάλκε 27
Άουγκσμπουργκ 27
Χοφενχάιμ 26
Ανόβερο 24
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 23
Πάντερμπορν 19
Κολονία 19
Μάιντς 18
Χέρτα Βερολίνου 18
Αμβούργο 17
Στουτγκάρδη 17
Βέρντερ Βρέμης 17
Ντόρτμουντ 15
Φράιμπουργκ 15

Στην Ισπανία…

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου στο «Μπερναμπέου» τη Σοσιεδάδ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, στην αφετηρία μίας εβδομάδας που ενδέχεται να την καταστήσει αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Έχοντας ήδη προβάδισμα ενός βαθμού από τη Μπαρτσελόνα και τεσσάρων από την Ατλέτικο, και μάλιστα με ένα ματς λιγότερο, οι «μερένγκες» θα φιλοξενήσουν την προσεχή Τετάρτη τη Σεβίλη στο εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής και το επόμενο Σάββατο (7/2) έχουν το ντέρμπι με την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Με τρεις νίκες σε αυτά τα ματς, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι θα βρεθεί για τα καλά στη… θέση του οδηγού και θα έχει τον τίτλο στα δικά της χέρια, έστω κι αν την περιμένει (τον Μάρτιο) η επίσκεψη στο «Καμπ Νου».

Για τον αγώνα με τη Σοσιεδάδ, από την οποία η Ρεάλ είχε χάσει 4-2 στον πρώτο γύρο, αλλά και για τον επόμενο με τη Σεβίλη, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Κριστιάνο Ρονάλντο, που θα επιστρέψει στο μαδριλένικο ντέρμπι.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής τη Βιγιαρεάλ στο «Καμπ Νου», με στόχο να επιβεβαιώσει την περίοδο αγωνιστικής ανάτασης που διανύει.

Μετά την πανηγυρική πρόκριση επί της Ατλέτικο στο κύπελλο, οι «μπλαουγκράνα» μετρούν επτά σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και θέλουν να παραμείνουν στο… κατόπι της Ρεάλ.

Από την άλλη, πάντως, το «κίτρινο υποβρύχιο» παραμένει… αβύθιστο από τις αρχές Νοεμβρίου (δέκα συνεχή ματς χωρίς ήττα) και αναμένεται να προβληματίσει τους Καταλανούς.

Με νωπές τις μνήμες από τον αποκλεισμό στο κύπελλο και με σημαντικές απουσίες, η Ατλέτικο Μαδρίτης δοκιμάζεται στην έδρα της «νεοφώτιστης» Εϊμπάρ και χρειάζεται νίκη ώστε να παίξει τα… ρέστα της για τον τίτλο στο ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τη Ρεάλ.

Η τέταρτη Βαλένθια έχει δύσκολη αποστολή στο «Ροσαλέδα» απέναντι στη σκληροτράχηλη Μάλαγα, ενώ η Σεβίλη υποδέχεται για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες την Εσπανιόλ (παίζουν σήμερα στον δεύτερο προημιτελικό του κυπέλλου).

Η ομάδα της Ανδαλουσίας είναι η… αδικημένη του προγράμματος, καθώς παίζει τρία ματς μέσα σε έξι ημέρες (Πέμπτη-Κυριακή με Εσπανιόλ, Τετάρτη με Ρεάλ), και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή που δείχνει να κάνει «κοιλιά» στην απόδοση της.

Τεράστια εκτός έδρας νίκη επί της Ράγιο Βαγεκάνο πέτυχε η Λα Κορούνια, στην προσπάθεια που κάνει για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Primera Division:

Παρασκευή 30/1
Ράγιο Βαγεκάνο-Λα Κορούνια 1-2
(22΄ Μπουένο – 10΄, 72΄πεν. Μπόργκες)

Σάββατο 31/1
Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ
Εϊμπάρ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Γρανάδα-Ελτσε
Θέλτα-Κόρντομπα

Κυριακή 1/2
Λεβέντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Αλμερία-Χετάφε
Σεβίλη-Εσπανιόλ
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ

Δευτέρα 2/2
Μάλαγα-Βαλένθια

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 48 -19αγ.
Μπαρτσελόνα 47
Ατλέτικο Μαδρίτης 44
Βαλένθια 41
Σεβίλη 39 -19αγ.
Βιγιαρεάλ 38
Μάλαγα 32
Εϊμπάρ 27
Εσπανιόλ 26
Ράγιο Βαγιεκάνο 23 -21αγ.
Σοσιεδάδ 22
Θέλτα 21
Λα Κορούνια 21 -21αγ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο 20
Χετάφε 20
Κόρντομπα 18
Έλτσε 17
Αλμερία 16
Λεβάντε 16
Γρανάδα 15

Στην Ιταλία…

Εκτός έδρας αποστολή έχει η -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος- Γιουβέντους στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα.

Η «βέκια σινιόρα» αναμετράται την Κυριακή (16:00) στο «Φρίουλι» με την Ουντινέζε και θέλει τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμα των επτά βαθμών έναντι της Ρόμα, η οποία υποδέχεται το Σάββατο (21:45) στο «Ολίμπικο» την Έμπολι που βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από εκεί και πέρα, η Νάπολι αντιμετωπίζει την Κυριακή στη Βερόνα την Κιέβο, η Σαμπντόρια αναμετράται στο Τορίνο με την ομώνυμη ομάδα και η Λάτσιο αντιμετωπίζει στο «Ντίνο Μανούτσι» την Τσεζένα.

Η Φιορεντίνα αναμετράται στη Γένοβα με την Τζένοα, στην αναμέτρηση που «ανοίγει την αυλαία» της αγωνιστικής, ενώ η 21η ημέρα ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής στο «Σαν Σίρο», όπου η Μίλαν υποδέχεται την ουραγό Πάρμα.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο 31/1
Τζένοα-Φιορεντίνα
Ρόμα-Έμπολι

Κυριακή 1/2
Σασουόλο-Ίντερ
Αταλάντα-Κάλιαρι
Τσεζένα-Λάτσιο
Κιέβο-Νάπολι
Παλέρμο-Βερόνα
Τορίνο-Σαμπντόρια
Ουντινέζε-Γιουβέντους
Μίλαν-Πάρμα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)
Γιουβέντους 49
Ρόμα 42
Νάπολι 36
Λάτσιο 34
Σαμπντόρια 34
Φιορεντίνα 31
Τζένοα 28
Παλέρμο 27
Ουντινέζε 27
Ίντερ 26
Μίλαν 26
Σασουόλο 25
Τορίνο 25
Βερόνα 24
Αταλάντα 20
Έμπολι 19
Κάλιαρι 19
Κιέβο 18
Τσεζένα 12
Πάρμα 9

* Η Πάρμα έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού.

Στη Γαλλία…

Η Παρί Σεν Ζερμέν παραμένει γερά στη μάχη του τίτλου, μετά την αποψινή της νίκη με 1-0 επί της Ρεν στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 23ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι «πρωτευουσιάνοι» με το «τρίποντο» αυτό έφτασαν τις 8 εντός έδρας νίκες, ενώ δεν έχουν ακόμη γνωρίσει την ήττα στο «σπίτι» τους (έχουν και 3 ισοπαλίες).

Κατά τα άλλα, το ντέρμπι της Μονακό με την Λιόν ξεχωρίζει από το πρόγραμμα. Οι Μονεγάσκοι θέλουν την νίκη για να παραμείνουν κοντά στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ οι «Λιονέ» θα επιδιώξουν θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να διατηρήσουν την διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Παράλληλα, η Μαρσέιγ υποδέχεται την Εβιάν και είναι το λογικό φαβορί για την νίκη.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Παρασκευή 30/1
Παρί ΣΖ-Ρεν 1-0
(29΄ Λαβέτσι)

Σάββατο 31/1
Μαρσέιγ-Εβιάν
Λοριάν-Μονπελιέ
Μετς-Νις
Ναντ-Λιλ
Τουλούζ-Ρεμς
Λανς-Μπαστιά

Κυριακή 1/2
Καέν-Σεντ Ετιέν
Μπορντό-Γκινγκάμπ
Μονακό-Λιόν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

Λιόν 48
Παρί Σεν Ζερμέν 47 -23αγ.
Μαρσέιγ 44
Σεντ Ετιέν 40
Μονακό 39
Μονπελιέ 35
Μπορντό 33
Νις 31
Ναντ 31
Ρεν 30 -23αγ.
Ρεμς 29
Γκινγκάμπ 28
Λιλ 27
Μπαστιά 23
Λοριάν 23
Εβιάν 23
Τουλούζ 22
Καέν 21
Λανς 20
Μετς 20

Πηγή:in.gr

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.