Αυστραλία: 100.000 νυχτερίδες κατέλαβαν μικρή πόλη

bats

Έχουν γίνει «πονοκέφαλος» για τις τοπικές Αρχές

Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της μικρή παραλιακής πόλης Batemans Bay, στη Νέα Νότια Ουαλία, υποφέρουν τα πάνδεινα από τις 100.000 νυχτερίδες, που φαίνεται να έχουν εγκατασταθεί μόνιμα σε κάθε σημείο της πόλης, όπως σε βεράντες σπιτιών, σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και σε δέντρα.

Η απαίσια μυρωδιά των νυχτερίδων σε συνδυασμό με τις ενοχλητικές «κραυγές» τους έχουν μετατρέψει σε μικρή κόλαση την ζωή των ντόπιων, αλλά έχουν γίνει και «πονοκέφαλος» για τις τοπικές Αρχές, καθώς αυτές οι νυχτερίδες ανήκουν στο υπό εξαφάνιση είδος «ιπτάμενες αλεπούδες» και απαγορεύεται η θανάτωσή τους.

«Δεν μπορώ να ανοίξω τα παράθυρα, δεν μπορώ να απλώσω τα ρούχα, δεν μπορώ να μελετήσω, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ», δήλωσε η κάτοικος της πόλης Danielle Smith στο Sky News

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Νέας Νότιας Ουαλίας, Mark Speakman, δήλωσε ότι «οι περιστάσεις ίσως μας αναγκάσουν να κηρύξουμε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πάντως, προς το παρόν, οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες να απομακρύνουν τους ενοχλητικούς «εισβολείς» με την χρήση καπνού, την δημιουργία θορύβου και με έντονα φώτα.

Πηγή:Νέος Κόσμος

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.