Αυστραλία:Τα νέα Volvo θα προστατεύουν ακόμα και από τα καγκουρό

volvo

Kάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερες από 20.000 συγκρούσεις οχημάτων με καγκουρό.

Μία ομάδα επιστημόνων της σουηδικής μάρκας ταξίδεψε στην Αυστραλία προκειμένου να καταγράψει τη συμπεριφορά των καγκουρό στο φυσικό τους περιβάλλον.

Σύμφωνα με την αυτοκινητική λέσχη της Νέας Νότιας Ουαλίας NRMA, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερες από 20.000 συγκρούσεις οχημάτων με καγκουρό. Πέρα από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές ή σοβαρούς τραυματισμούς, οι ετήσιες αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες ανέρχονται σε 75 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.

«Τα καγκουρό είναι απρόβλεπτα ζώα και δύσκολο να τα αποφύγεις, όμως πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να εξελίξουμε το σύστημα που θα τα αναγνωρίζει και θα αποφεύγει τις συγκρούσεις στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας», σχολίασε ο Martin Magnusson, μηχανολόγος ασφάλειας στη Volvo. «Στη Σουηδία έχουμε κάνει έρευνες που αφορούν μεγαλύτερα και πιο αργά ζώα, όπως η άλκη και η αγελάδα. Το καγκουρό έχουν πιο ασταθή συμπεριφορά και για αυτό κρίναμε σωστό να την εξετάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον».

Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν τη Volvo να αναπτύξει το πρώτο σύστημα ανίχνευσης καγκουρό και αποφυγής της σύγκρουσης μαζί τους.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.