Πρώτη η Αυστραλία στην μάχη κατά του καρκίνου

pacancer

Η Αυστραλία παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης ασθενών που προσβάλλονται από καρκίνο των ωοθηκών, των εντέρων και των πνευμόνων

Τα αντανακλαστικά των γιατρών βοηθούν στην έγκαιρη καταπολέμηση.

Εύσημα στο ιατρικό και διαγνωστικό σύστημα της Αυστραλίας απέδωσε η διεθνής ιατρική κοινότητα, για τον τρόπο που λειτουργεί σε σχέση με την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η χώρα μας παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης ασθενών που προσβάλλονται από καρκίνο των ωοθηκών, των εντέρων και των πνευμόνων, αφήνοντας πίσω χώρες φημισμένες για το σύστημα υγείας τους, όπως είναι η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Βόρεια Ιρλανδία.

Το πόρισμα αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύτηκε στην βρετανική ιατρική επιθεώρηση “British Medical Journal”, η οποία σύγκρινε τα αρχεία 2.700 γιατρών, προκειμένου να διαπιστώσει τις διαφορές στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Από την έρευνα προκύπτει ότι οι Αυστραλοί γενικοί γιατροί (GP) παρουσιάζουν μεγαλύτερη ετοιμότητα σε σχέση με τους συναδέλφους τους, καθώς δρουν ταχύτερα, παραπέμποντας τους ασθενείς τους τόσο σε ειδικούς γιατρούς, όσο και σε διαγνωστικά κέντρα.

Αυτή η ταχύτητα είναι κρίσιμη στην διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου, ενώ ακόμη βρίσκεται στα πρώτα στάδια.

Παράλληλα, ο χρόνος αναμονής για τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων είναι σημαντικά χαμηλότερος στην Αυστραλία από ό,τι σε άλλες χώρες, γεγονός που συμβάλλει στην αντιμετώπιση. Η έρευνα κατέληξε ότι η καθυστέρηση στην διάγνωση και την θεραπεία μπορεί να αποβεί μοιραία για τους ασθενείς.

Πηγή:Νέος Κόσμος

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.