“Πρέπει να λυθεί το εκκλησιαστικό και στη Ν. Αυστραλία”

untitled

Νίκος Μπόλκας: «Απαράδεκτο επί 23 χρόνια η Ελλάδα να μην εφαρμόζει τη συμφωνία με βίζα σε νέους για να έρχονται στην Αυστραλία»

«Έφθασε η στιγμή να επέλθει συμφιλίωση και στην Αδελαΐδα. Πιστεύω πως τώρα είναι η καταλληλότερη ώρα για να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και της Ελληνικής Κοινότητας για την επίλυση του εκκλησιαστικού προβλήματος».

Την δήλωση αυτή έκανε, με συνέντευξή του στην αγγλική έκδοση του «Νέου Κόσμου» το περασμένο Σάββατο, ο ομογενής πρώην υπουργός Μετανάστευσης, Νίκος Μπόλκας.

Ο κ. Μπόλκας που γεννήθηκε και ζει στην Αδελαΐδα, σε παλαιότερες δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, είπε ότι τον θλίβει το γεγονός ότι ενώ το εκκλησιαστικό έχει λυθεί σε όλη την Αυστραλία και έχει επέλθει συμφιλίωση στην ομογένεια, στη Ν. Αυστραλία εξακολουθεί να επικρατεί «διαίρεση».

«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης» μας είπε και άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα είχε αντίρρηση να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μπόλκας δηλώνει πως αν και πρωτοστάτησε στο να αναγνωρίσει η Αυστραλία τα Σκόπια ως «FYROM», εντούτοις, μερίδα της ομογένειας τον αντιμετώπισε άδικα, κυρίως, λόγω των εμπρηστικών δηλώσεων του πολιτειακού πρωθυπουργού, Τζεφ Κένετ, σε βάρος του, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ήταν υπουργός Μετανάστευσης.

Δηλώνει ακόμα εξοργισμένος, που αν και ο ίδιος πρότεινε τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Αυστραλίας για χορήγηση τουριστικής βίζας σε νέους με δικαίωμα εργασίας (όταν ήταν υπουργός Μετανάστευσης) έχουν περάσει 23 χρόνια χωρίς να υλοποιηθεί ακόμα.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Πολλοί νέοι στερήθηκαν μιας μοναδικής ευκαιρίας και άλλοι έπεσαν και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης επειδή δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα αυτή η συμφωνία» είπε.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.