Αποσύρθηκαν μπλουζάκια με ρατσιστικό περιεχόμενο

aldi

Κατηγορίες ότι η εταιρία διαγράφει εσκεμμένα τους Αβορίγινες.

Αλυσίδα σουπερμάρκετ της Αυστραλίας αποσύρει τη νέα κολεξιόν με μπλουζάκια, μετά το σάλο που ξέσπασε στη χώρα από πολλούς που τα κατηγορούν πως το μήνυμα που αναγράφουν πάνω τους είναι «ρατσιστικό». Η εταιρεία Aldi απέσυρε τα T-shirts με το λόγκο «Αυστραλία: έτος ίδρυσης 1788» μετά από παράπονα πολλών Αυστραλών ότι η εταιρεία ξεχνάει την ιστορία της χώρας και «διαγράφει» εσκεμμένα την παρουσία Αβοριγίνων στην ήπειρο πριν το έτος αυτό.

Η αποικία της Νέας Νότιας Ουαλίας ιδρύθηκε επισήμως στις 7 Φεβρουαρίου 1788, ωστόσο, όπως λένε οι εκφραστές των παραπόνων, παραβλέπεται εσκεμμένα το γεγονός ότι η Αυστραλία κατοικείτο από ιθαγενείς Αυστραλούς επί δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από την ανακάλυψή της από Ολλανδούς εξερευνητές το 1606 και τον μετέπειτα εποικισμό της από Ευρωπαίους.

Σε σχόλια που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook, πολλοί ανέφεραν ειρωνικά ότι το σλόγκαν «Αυστραλία, έτος ίδρυσης 1788» θα έπρεπε να αντικατασταθεί με το πιο ταιριαστό «Αυστραλία, έτος εισβολής 1788».

Η αλυσίδα Αldi ανακοίνωσε ότι απέσυρε την επίμαχη κολεξιόν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η απόφαση της απόσυρσης των T-shirts πάρθηκε μετά από σχόλια από μια περιορισμένη μερίδα καταναλωτών. Ωστόσο, η εταιρεία επιθυμεί να καταστεί σαφές πως γι’ αυτήν προτεραιότητα αποτελεί η επιθυμία του αγοραστικού κοινού και της αυστραλιανής κοινότητας».

Πηγή; Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.