«Ρατσιστικές» οι δηλώσεις Abbott για τον «τρόπο ζωής» των Αβορίγινων

qmzc8mjz-1400551701

Στιγμιότυπο από παλαιότερη επίσκψη του Tony Abbott σε κοινότητα ιθαγενών

Δήλωσε η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ιθαγενών.

«Το ζήτημα των ρατσιστικών αναφορών δεν αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία κυβέρνηση, που υποτίθεται ότι συμμορφώνεται με τις διεθνείς της υποχρεώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Η δήλωση αυτή ανήκει στην ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ιθαγενών Victoria Tauli-Corpuz.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΗΕ είπε ότι η Αυστραλία έχει μείνει πίσω όσον αφορά την αντιμετώπιση των αυτοχθόνων κοινοτήτων, ενώ η παρατήρηση του πρωθυπουργού Tony Abbott για τις απομονωμένες κοινότητες «δίνει μία αίσθηση ρατσισμού».

Μέχρι και 150 απομακρυσμένες κοινότητες ιθαγενών στη Δυτική Αυστραλία απειλούνται με κλείσιμο μετά την κυβερνητική ανακοίνωση του περασμένου Νοεμβρίου ότι η χρηματοδότησή τους θα πρέπει να παύσει.

Η κ. Tauli-Corpuz δήλωσε ότι εκπρόσωποι της Κοινότητας Ιθαγενών στο Kimberley της Δυτικής Αυστραλίας, ζήτησαν τη βοήθεια του ΟΗΕ. Η ίδια έχει ήδη στείλει επιστολή στην κυβέρνηση ζητώντας μεγαλύτερη στήριξη για τις απομακρυσμένες κοινότητες.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του, ο κ. Abbott ανέλαβε και το χαρτοφυλάκιο των υποθέσεων Αβορίγινων. Η εισηγήτρια του ΟΗΕ ανήκει η ίδια στη φυλή Kankana-ey Igorot από τις βόρειες Φιλιππίνες και είναι η πρώτη ιθαγενής γυναίκα που κατέχει το αξίωμα αυτό.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.