Daily Archives: October 15, 2015

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός τα «σπάει» σε Ελληνικό Φεστιβάλ

shgoldfestival2

Ο πρωθυπουργός ενώ τα σπάει

«Οι Έλληνες επεφύλαξαν στο Μάλκολμ Τέρνμπουλ υποδοχή σούπερ-σταρ» έγραψε η εφημερίδα Gold Coast Bulletin

«Οι Έλληνες επεφύλαξαν στο Μάλκολμ Τέρνμπουλ υποδοχή σούπερ-σταρ» έγραψε η εφημερίδα Gold Coast Bulletin για την πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου πρωθυπουργού της Αυστραλίας σε ελληνική εκδήλωση.

Και η εκδήλωση αυτή ήταν το «Ελληνικό Πανηγύρι» που οργάνωσε η Ενορία Αγίας Άννας Gold Coast Κουίνσλαντ.

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, πάνω από 20.000 άτομα παρακολούθησαν το Gold Coast Greek Festival και στην πλειοψηφία τους αποθέωσαν τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τέρνμπουλ έμεινε στο χώρο της εκδήλωσης σχεδόν δυο ώρες, μίλησε με νεαρά Ελληνόπουλα, φωτογραφήθηκε με πολυάριθμους ομογενείς, γεύτηκε αρνί στη σούβλα και στο «τσακίρ-κέφι» έσπασε πιάτα!

Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν ένας ύμνος για την Ελλάδα, τους Έλληνες και, κυρίως, την ομογένεια της Αυστραλίας.

Τον πρωθυπουργό, που συνοδευόταν από πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Gold Coast Tom Tate και άλλους επισήμους, καλωσόρισε ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας και χρόνια πρόεδρος της Κοινότητας Αγίας Άννας, Τζιμ Ράπτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον τοπικό Φιλελεύθερο βουλευτή, Steven Ciobo, που πάντα στηρίζει τον Ελληνισμό της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της πολιτιστικής έκθεσης του Ελληνικού Φεστιβάλ ήταν «Θεοί, μύθοι και θνητοί και σ’ αυτήν παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών του σχολείου Αγίας Άννας που αναφερόταν στην ελληνική ιστορία από τη μυθολογία ως τις μέρες μας.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Αυστραλία: Θα γονατίσει η οικονομία αν οι τιμές των ακινήτων μειωθούν κατά 7,5%

untitled

Αν οι τιμές των ακινήτων μειωθούν κατά 7,5%, όπως προβλέπεται, η Αυστραλιανή οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση.

Η συρρίκνωση των τιμών των ακινήτων θα οδηγήσει την αυστραλιανή οικονομία σε ύφεση, προβλέπουν οικονομολόγοι επενδυτικών τραπεζών που, την ίδια στιγμή, έχουν αρχίσει να προειδοποιούν τους πελάτες τους να απομακρυνθούν από την αυστραλιανή κτηματαγορά και να στρέψουν την επενδυτική τους όρεξη σε άλλους τομείς. Όπως αναφέρουν, μάλιστα, τα πρώτα δείγματα της καθοδικής πορείας που θα ακολουθήσουν οι τιμές, θα αρχίσουν να διαφαίνονται από τον επόμενο Μάρτιο και σταδιακά η μείωση που θα σημειωθεί σ’ αυτές θα φτάσει το 7,5%.

Η πληθώρα νέων ακινήτων σε συνάρτηση με το γεγονός ότι τα νοικοκυριά της χώρας έχουν υπερχρεωθεί,θα έχει μοιραίες συνέπειες καταρχήν για την κτηματαγορά αλλά και για την εν γένει οικονομία που τα τελευταία εξάμηνα είναι ο βασικός πυλώνας που στηρίζει τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς της.

Σε ανακοινώσεις τους, οι επενδυτικές τράπεζες Credit Suisse, Macquire και Merill Lynch, δεν προβλέπουν μόνο μείωση των τιμών των ακινήτων, αλλά και άνοδο της ανεργίας.

Η αναλογία μέσης τιμής μίας κατοικίας σε σχέση με τα ετήσια εισοδήματα, βρίσκεται αυτή την στιγμή στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν ποτέ παρατηρηθεί στην χώρα, με την μέση τιμή μίας κατοικίας να είναι πεντέμισι φορές υψηλότερη από το μέσο ετήσιο εισόδημα. Το ίδιο ισχύει και για την αναλογία του χρέους που έχουν συσσωρεύσει τα νοικοκυριά της χώρας σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν που κυμαίνεται αυτή τη στιγμή στο 133,6%. Οι οικονομικοί αυτοί δείκτες δημιουργούν μία ιδιαίτερα ζοφερή εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι στην αυστραλιανή οικονομία, που δεν μπορεί να στηριχθεί πλέον στον εξορυκτικό τομέα καθώς οι τιμές μεταλλευμάτων και πρώτων υλών στην παγκόσμια αγορά βρίσκονται σε δραματικά χαμηλά επίπεδα.

Το γεγονός ότι η Αποθεματική Τράπεζα της χώρας, μετά από μία πιθανή αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την ίδια πορεία, θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την θέση της αυστραλιανής οικονομίας. Τα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα χρεωθούν ακόμα περισσότερο γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και αρνητικές συνέπειες στην αγοραστική κίνηση.

Εν τω μεταξύ, ακόμα και αν η Αποθεματική δεν προβεί σε κάποια αύξηση των επίσημων επιτοκίων, η νέα οδηγία της Australian Prudential Regulatory Authority (APRA), της αρμόδιας Αρχής εποπτείας του τραπεζικού συστήματος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει τις τέσσερις «μεγάλες αδελφές» να τα αυξήσουν έτσι και αλλιώς προκειμένου να συμμορφωθούν μ’ αυτούς.

Η APRA, εξέδωσε οδηγία πριν από μερικούς μήνες προς τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας και την τράπεζα Macquarie, να αυξήσουν τα διαθέσιμά τους στον τομέα των στεγαστικών δανείων. Προκειμένου, όμως, αυτό να επιτευχθεί, οι τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν το κόστος σύναψης νέων δανείων για τους πελάτες τους.

Και το γεγονός ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν αυτόνομα και θα αυξήσουν τα επιτόκιά τους, επιβεβαιώνεται από το ότι ήδη χθες η Westpac ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών της δανείων κατά 0,2%.

Κύριος λόγος για την αύξηση του επιτοκίου της Westpac σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είναι η νέα οδηγία της APRA.

Καμία άλλη μεγάλη τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά της δάνεια.

Να υπενθυμίσουμε, ότι μετά τη συνεδρίαση της Αποθεματικής στις αρχές του μήνα το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε να κρατήσει τα επίσημα επιτόκια σταθερά στο 2%.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Μελβούρνη: Με Γιώργο Τσαλίκη εγκαινιάζεται το «Kosmopolitan»

tsal

Αυτήν την Παρασκευή και Σάββατο

Ποτέ μου δεν τον χώνεψα αυτόν τον τύπο! Τώρα, μάλιστα, που ήρθε και μας λέει κατάμουτρα ότι κλείνει τα 40! Αν είναι δυνατόν! Σαράντα χρόνων ο Τσαλίκης, που δείχνει… το πολύ 25. Τι στο καλό, μόνο εγώ μεγαλώνω;

Πέρα από την πλάκα, ο Γιώργος Τσαλίκης είναι ένας άνθρωπος, γεμάτος θετική ενέργεια (όπως έλεγε και στη διαφήμιση), που μόνο με το χαμόγελο στο στόμα τον θυμάμαι, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα και έχουν δύο γιους, τον Βασίλη και τον Χάρη.

Είναι, επίσης, από τους λίγους επιστήμονες στον χώρο του τραγουδιού, αφού είναι πτυχιούχος Ιατρικής και, φυσικά, από τους πιο διάσημους τραγουδιστές της Ελλάδας, με πάμπολλες επιτυχίες, μερικές εκ των οποίων είναι τα τραγούδια «Με χαλάει», «Δεν σου κάνω τον άγιο», «Θα στα χώνω», «Απαγορευμένο», «Θέλεις πόλεμο» και πολλά άλλα. Έχει δοκιμάσει και συνεχίζει να δοκιμάζει καινούργια πράγματα, όπως οι συμμετοχές του στους «10 μικρούς Μήτσους» του Λάκη Λαζόπουλου, στο «Dancing with the Stars» και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο μιούζικαλ «Πυρετός το Σαββατόβραδο». Τώρα ετοιμάζει τον καινούργιο δίσκο του, ενώ δεν μπορεί ακόμη, να ανακοινώσει την επόμενη συνεργασία του.

Η συνέχεια της περιοδείας του τον έφερε στην Αυστραλία και μας αποκάλυψε έναν επιπλέον λόγο, που τον κάνει να βρίσκεται εδώ: «Φέτος, αποφάσισα να γιορτάσω τα γενέθλιά μου, που είναι στις 25 Οκτωβρίου, κάπως διαφορετικά και έτσι αποδέχθηκα την πρόταση του φίλου μου Βασίλη Μαυρογιάννη, για μια περιοδεία στην Αυστραλία. Το ταξίδι ήταν πολύ ωραίο, βρέθηκα πρώτα στο Perth και μετά στο Brisbane, περάσαμε καταπληκτικά, κατά γενική ομολογία και τώρα στην Μελβούρνη θα ‘απογειωθούμε’!».

Είσαι πολύ γνωστός για το δυναμικό πρόγραμμα που παρουσιάζεις και για την ενέργεια και το κέφι που μεταδίδεις στο κοινό. Τι να περιμένουν από σένα, όσοι θα έρθουν να σε δουν στο «Kosmopolitan»;

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να πω, ότι ο κόσμος θα δει έναν απίθανο χώρο, μια αίθουσα που θυμίζει τις μεγάλες πίστες της Αθήνας και που βρίσκεται σε ένα σημείο αναφοράς της Μελβούρνης, το «Melbourne Star», συνδυάζοντας την πολυτέλεια και την υπέροχη διακόσμηση, με την τέλεια εξυπηρέτηση και την διάθεσή μας να τους διασκεδάσουμε όλους. Και όταν λέω όλους το εννοώ, διότι έχουμε ετοιμάσει ένα πρόγραμμα τόσο πλούσιο, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από 16 μέχρι 116 χρόνων. Εγώ, όπως ξέρετε, έχω μια πολύ κακή σχέση με την πίστα, βρίσκομαι περισσότερο ανάμεσα στον κόσμο και αφουγκράζομαι τι θέλουν να ακούσουν. Ο κόσμος κυρίως διαμορφώνει το πρόγραμμα, που αποτελείται κατά βάση από λαϊκά τραγούδια, έχει ένα μεγάλο μέρος από παλιά λαϊκά, φυσικά τα δικά μου τραγούδια παλιά και νέα, αλλά και επιτυχίες άλλων συναδέλφων. Όσοι έρθουν λοιπόν, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν και θα περάσουν σίγουρα καλά.

Πώς νιώθεις που θα εγκαινιάσεις το «Kosmopolitan»;

Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή για μένα, η Μελβούρνη είναι μια πολύ σημαντική στάση της περιοδείας μου κι αυτός ο νέος χώρος σε προδιαθέτει ότι θα περάσεις καλά. Είναι ένα πανέμορφο μαγαζί, το οποίο θα εξελίσσεται με τον καιρό και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα το αγαπήσει, γιατί βρίσκεται και σε ένα πολύ όμορφο μέρος, που είναι μοναδικό στον κόσμο. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Αστέρι της Μελβούρνης», σ’ αυτόν τον τεράστιο τροχό, που ξεχωρίζει από πολύ μακριά και σας καλεί στο «Kosmopolitan».

Εγώ, υπόσχομαι, ότι αν δίνω το 100% στις άλλες εμφανίσεις μου, εδώ, θα δώσω το 110% για να περάσει ο κόσμος καλά και να του μείνουν αυτές οι 2 βραδιές αξέχαστες. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα το «Kosmopolitan» θα γίνει το νέο must της Μελβούρνης και ένας αγαπημένος προορισμός για όλους τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Τι θέλεις να πεις στους Έλληνες της Αυστραλίας;

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη τους, τη ζεστασιά τους και να τους πω ότι ξέρω ακριβώς πως βλέπουν την Ελλάδα και πως νιώθουν, γιατί έχω πολλούς συγγενείς στην Αμερική και έχω άμεση αντίληψη. Είναι θαυμάσιο το ότι, ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς, γνωρίζουν και στηρίζουν την ελληνική μουσική και τους Έλληνες καλλιτέχνες.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο εξαιρετικός καλλιτέχνης Γιάννης Κρητικός, με τη λύρα του.

Το εστιατόριο «Kosmopolitan» βρίσκεται στον πρώτο όροφο, του εμπορικού κέντρου Harbour Town, στην οδό Star Circus, στα Docklands, ακριβώς δίπλα στο «Αστέρι της Μελβούρνης», το «Melbourne Star».

Την ώρα που γράφεται το κείμενο, έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια για την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, καθώς για το Σάββατο πουλήθηκαν ήδη όλα.

Πηγή:Νέος Κόσμος

9,8% αύξηση των επισκεπτών από Αυστραλία σε Ελλάδα

imagesD5WRH9A3

* Αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2015.
* 7,5 εκατομμύρια αφίξεις κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Κατά 20,8% αυξήθηκαν οι αφίξεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Ελ. Στατ).

Συνολικά, την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015 καταγράφηκαν 7.565.697 αφίξεις μη κατοίκων στην Ελλάδα, έναντι 6.264.037 το 2014. Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων -σε ποσοστό 86,1%- καταγράφηκαν από την Ευρώπη, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 21,8%, ποσοστό που ανεβαίνει σε 32,4% για τις αφίξεις από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τις χώρες εκτός Ευρώπης, σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στην είσοδο μη κατοίκων από τις ΗΠΑ (41,6%) και από την Τουρκία (21%).

Άνοδο της τάξης του 9,8% σημείωσαν και οι αφίξεις από την Αυστραλία στην Ελλάδα, καθώς την υπό εξέταση περίοδο καταγράφηκαν 48.809 αφίξεις, έναντι 44.449 το 2014.

Η μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων στην Ελλάδα σημειώθηκε από την Σλοβακία, με το σχετικό ποσοστό να εκτοξεύεται στο 633% (29,634 αφίξεις το 2015, έναντι 4.041 το 2014), ενώ εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις από την Μάλτα (320,6%), την Αίγυπτο και το Σουδάν (206,9%), την Ουγγαρία (179,4%), τη Βουλγαρία (149,5%) και την Βραζιλία (117,3%). Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξημένες ήταν οι αφίξεις από την τη Γερµανία (23,5%), το Ηνωµένο Βασίλειο (18,0%), την Ιταλία (64,6%) και τη Γαλλία (12,5%).

Σημαντική μείωση, της τάξης του 73,8, παρατηρήθηκε στην άφιξη μη κατοίκων από την Ιαπωνία (3.455 αφίξεις το 2015, έναντι 13.167 το 2014), αν και σε απόλυτους αριθμούς, σημαντικότερη είναι η μείωση κατά 60,6% των αφίξεων από την Ρωσία (150.623 έναντι 382.451). Μειώθηκαν επίσης οι αφίξεις από την Ισλανδία (-70,5%), το Ισραήλ (-52,8%), την Νότια Κορέα (-50,2%), την Ισπανία (-32%) και την Νορβηγία (-31,8%).

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΚ. ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Αναφορικά µε το µέσο µεταφοράς και το σταθµό εισόδου, κατά τη συγκεκριµένη χρονική

περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν οδικώς (2.731.234 αφίξεις) και αεροπορικώς (4.622.472 αφίξεις). Οι

κύριοι σταθµοί εισόδου που συγκεντρώνουν το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι

ο Προµαχώνας (9,0% των αφίξεων, ή 680.764 αφίξεις) και οι Εύζωνοι (7,2%, ή 545.575 αφίξεις). Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το Aεροδρόµιο Αθηνών συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (21,4%), καταγράφοντας την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015 1.620.264 αφίξεις και ακολουθούν τa Aεροδρόµιa Ηρακλείου (9,1%) και τΡόδου (6,7%).

Οι αφίξεις από Αυστραλία έγιναν στην συντριπτική τους πλειοψηφία από αέρος, με τον αριθμό των αφίξεων στο αεροδρόμιο των Αθηνών να ανέρχεται σε 47.448, ενώ 1.031 μη κάτοικοι Ελλάδας έφτασαν από την Αυστραλία διά θαλάσσης.

Η «Έρευνα Συνόρων» πραγµατοποιείται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), και συγκεντρώνει µεταξύ άλλων και στοιχεία για τις «Αφίξεις µη κατοίκων στην Ελλάδα». Η ΤτΕ, στο πλαίσιο της κατάρτισης του ισοζυγίου πληρωµών της Χώρας, διενεργεί από το 2003 σε µηνιαία βάση δειγµατοληπτική «Έρευνα Συνόρων» για την εκτίµηση των ταξιδιωτικών δαπανών µη κατοίκων στην Ελλάδα και των αντίστοιχων δαπανών Ελλήνων στο εξωτερικό, από την οποία προκύπτουν και στοιχεία για τις «Αφίξεις µη κατοίκων

στην Ελλάδα». Η έρευνα καλύπτει την κίνηση των ταξιδιωτών, εξερχοµένων και εισερχοµένων, σε κάθε είδος (τύπο) συνοριακού σταθµού (αεροδρόµια, λιµάνια, οδικά και σιδηροδροµικά συνοριακά σηµεία) και επιτρέπει την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων για την οικονομία της Ελλάδας. Είναι σαφές ότι οι αντίστοιχοι αριθμοί για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα είναι υψηλότεροι, καθώς εκεί θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία που θα αφορούν την υψηλή τουριστική περίοδο των μηνών Ιουνίου-Σεπτεμβρίου 2015.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Bear rampages through Russian shopping mall

1444868959780

A bear rampaged through a shopping mall in Russia this week, sending residents into a panic.

The brown bear had been in a cordoned-off area of the streets in Khabarovsk, a city in the Russian Far East, when it turned and broke through a glass door to enter the shopping centre.

“More than seven teams of traffic police, regular police officers and private security roped off the area where the predator was and warned passers-by of the danger,” local police were quoted by the English-language Moscow Times as saying.

“In the meantime, the brown bear ran toward the Sunflower shopping mall, broke a glass door and got inside.”

Video emerged of the bear pacing through the mall and rising up on its hind legs to open doors.

The animal grew disoriented and angry after receiving wounds from broken glass under its paws, and was put down by police.

source:smh.com.au

Germany’s Fraport renews offer in airports deal

makedonia_web-thumb-large

Greece’s privatizations agency said on Wednesday that Germany’s Fraport and two other short-listed bidders had renewed their offers to lease 14 Greek regional airports.

It said it expected the deal to be signed by the end of the year.

Fraport, the preferred bidder, had previously agreed to pay a lump sum of 1.2 billion euros ($1.35 billion) and annual rental fees of about 23 million euros for the 40-year lease of airports in popular tourist locations, including Corfu.

It is also expected to invest a total of 1.4 billion euros over the period.

source: ekathimerini.com

Tourists record great white shark devouring seal near Alcatraz, in San Francisco

8607299c83f299b00f7510a63e79260a

Rare attack … A shark feeds on a group of sea lions in San Francisco Bay. Picture: YouTube/Meredith Coppolo Shindler

VIDEO has emerged of the moment a huge shark, believed to be a great white, attacks a group of sea lions in the US, horrifying onlookers and turning the water a menacing red.
The video, posted by YouTube user Meredith Coppolo Shindler, shows a growing red pool of blood in San Francisco Bay off Alcatraz Island, while a crowd of tourists stands on a nearby pier looking on in shock.

The shark can be seen splashing around in the water before parts of the slaughtered animal bob up near the tourists.

“That’s a great white!’ a young boy can be heard saying.

“That’s the best thing I’ve ever seen in my life!”
David McGuire, from San Francisco-based shark conservation group Shark Stewards, said in a statement: “It definitely looks like a white shark, about 8-10 feet from the phone video sent to us.

“This is the first recorded predation event I know in the San Francisco Bay.

“For me its pretty exciting and a sign that the health is returning to the San Francisco Bay ecosystem.”

While harmless shark species are common in San Francisco Bay, it’s unusual to spot a large, oceanic species such as the great white.

source:perthnow.com.au