Παγκόσμιο Χρυσό για κρασί Έλληνα παραγωγού από Αυστραλία

paAward1

O Δημήτρης Μαρκέας με ένα από τα βραβευμένα κρασιά του, P&E Markeas Shiraz

Υψηλότατες διακρίσεις για κρασιά της οικογένειας Μαρκέα από την Νότια Αυστραλία

Ήταν η πέμπτη συνεχή χρονιά που τα κρασιά της οικογένειας Μαρκέα από την Νότια Αυστραλία απέσπασαν σημαντικότατες διακρίσεις διεθνές διαγωνισμό κρασιού. 

Η ποικιλία Chardonnay της χρονιάς 2016 της οινοποιίας Mallee Estate του ελληνικής καταγωγής οινοπαραγωγού Δημήτρης Μαρκέας απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Νέας Υόρκης. Η συγκεκριμένη ποικιλία είναι από αμπέλια που φυτεύτηκαν το 1978 στο οικογενειακό αμπελώνα. 

Επιπλέον, οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon του 2014 και P&E Shiraz του 2010 απέσπασαν τα αργυρά βραβεία στον ίδιο διαγωνισμό. 

Τα κρασιά της οινοποιείας Μαρκέα έχουν συμμετάσχει επανειλημμένα στους Διαγωνισμούς Οίνου στη Νέα Υόρκη, σχεδόν κάθε χρόνο από το 2010 μέχρι σήμερα και έχουν λάβει υψηλές βαθμολογίες. 

Ο κ. Μαρκέας διαχειρίζεται το οινοποιείο Mallee Estate Winery, το οποίο ίδρυσαν οι γονείς του Παναγιώτης και Ελένη Μαρκέα το 1969. Η οικογένεια κατάγεται από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας και εγκαταστάθηκε στην εύκρατη ηλιόλουστη περιοχή του ποταμού Murray της Νότιας Αυστραλίας. 

Το 1998 η οικογένεια αγόρασε ένα μεγάλο κομμάτι γης στην ίδια περιοχή και την ίδια περίοδο ο Δημήτρης αποφασίσει να ακολουθήσει σπουδές Οινολογίας στο Πανεπιστήμιο Charles Sturt της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, κατάφεραν να μετατρέψουν τους αμπελώνες σε ένα πρότυπο οινοποιείο. 

Η επαρχία Riverland είναι σήμερα η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή παραγωγής κρασιού στην Αυστραλία. Το κλίμα είναι ζεστό ηπειρωτικό και η μέση θερμοκρασία το χειμώνα φτάνει τους 16 βαθμούς και το καλοκαίρι τους 30. Η περιοχή θεωρείται το «μηχανοστάσιο» παραγωγής κρασιού στην Αυστραλία καθώς εκεί παράγονται μερικά από τα πιο δημοφιλή κρασιά της χώρας. Η οινοποιεία σήμερα εξάγει ποσότητες κρασιού στις ΗΠΑ και στην Κίνα. 

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.