Η επιστροφή της ισλαμοφοβίας ονομάζεται Pauline Hanson

imagesXOBZKZ13

Ό,τι χειρότερο μπορούσε να προκύψει απ’ αυτές τις εκλογές

Η Pauline Hanson επέστρεψε στην πολιτική σκηνή της χώρας και πέρα από τις υπάρχουσες ισλαμοφοβικές φωνές, όπως αυτές της ανεξάρτητης γερουσιαστή Jacquie Lambie και του βουλευτή του Φιλελεύθερου Εθνικού κόμματος George Christensen, το ενδεχόμενο  το κόμμα της να εκλέξει δύο ακόμα εκπροσώπους του στην Άνω Βουλή θεωρείται πλέον υπαρκτό. 

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία η Pauline Hanson και το κόμμα της στήριξαν την προσπάθειά τους να εκλεγούν στην Γερουσία και κατάφεραν να συγκεντρώσουν στην πολιτεία του Queensland το 9% του συνολικού αριθμού των ψήφων, στηρίχθηκε στην προώθηση των συνηθισμένων ακροδεξιών της απόψεων. «Η απειλή των ασιατικής καταγωγής μεταναστών για την κουλτούρα της χώρας» -οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει αυτό για μία πολυπολιτισμική κοινωνία όπως της Αυστραλίας- και η απειλή της  ασφάλειας μας από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, ήταν, από τις πρώτες μέρες της εμφάνισης της Pauline Hanson στην πολιτική σκηνή της χώρας 20 περίπου χρόνια πριν, το πολιτικό της μάντρα. 

Ενώ οι εκλογές, το 1998 έστειλαν την ακροδεξιά παράταξη και την Pauline Hanson στο περιθώριο και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία το 2003 έστειλε την Hanson στην φυλακή, η απόφαση του Malcolm Turnbull να διαλύσει και τα δύο σώματα της Βουλής ταυτόχρονα και να προκηρύξει εκλογές της εξασφάλισαν το δικαίωμα της μέχρι τώρα εξωβουλευτικής δεξιάς και της κ. Hanson να επιστρέψει στην Γερουσία. Ένας άλλος παράγοντας που συνέβαλε στο να καταφέρει η πρώην ιδιοκτήτρια fish and chips, να κερδίσει ένα τόσο σημαντικό ποσοστό ψήφων εκτιμάται ότι είναι και η αλλαγή ηγεσίας στον Συνασπισμό. 

Ο Τony Abbott, ο οποίος προερχόταν από την δεξιά πτέρυγα του κόμματος, είχε καταφέρει να συσπειρώσει τους δεξιούς ψηφοφόρους. Μετά την αποχώρησή του και την ανάληψη της ηγεσίας του Συνασπισμού από τον πιο κεντρώο Malcolm Turnbull πολλοί απ’ αυτούς τους ψηφοφόρους ένοιωσαν ότι ο Συνασπισμός δεν μπορούσε πλέον να τους εκφράσει ιδεολογικά και στράφηκαν προς το Ένα Έθνος της Pauline Hanson. 

H εκλογή της πολιτικού που πριν από 18 χρόνια πρέσβευε την κατάργηση του πολυπολιτισμού και τώρα δηλώνει ότι θέλει την διεξαγωγή Βασιλικής Έρευνας για να αποφασιστεί η στάση της χώρας απέναντι στο Ισλάμ και αν θα πρέπει η χώρα να συνεχίζει να δέχεται μετανάστες μουσουλμανικής καταγωγής,  δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη χρονική στιγμή εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές. Η έκρυθμη κατάσταση στην Μέση Ανατολή λόγω της συνεχούς εξάπλωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS και η ανθρωπιστική κρίση που αυτή δημιουργεί σε συνάρτηση με την προσέλκυση πολλών Αυστραλών στους κόλπους της ISIS σίγουρα «πληροφορεί» επαρκώς το μέγεθος του κινδύνου που ελλοχεύει λόγω της επανεκλογής Hanson στην συνοχή της αυστραλιανής κοινωνίας. 

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.