Οι Αυστραλοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς

imagesS2D50QL9

Θεωρούν επίσης ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε

Ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών της χώρας δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς και δηλώνει δυσαρεστημένο με τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο της Καμπέρας μόλις μία εβδομάδα προ της εκλογικής αναμέτρησης.

Από τους 1,400 πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα το 58% δήλωσε ότι δεν τρέφει πλέον εμπιστοσύνη στην Δημοκρατία και δήλωσε δυσαρεστημένο με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί. Όπως ανέφερε μάλιστα ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Mark Evans, το ποσοστό των πολιτών που δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς της χώρας είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 20 χρόνων.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Καμπέρας πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν την δεύτερη φάση της ερευνητικής τους προσπάθειας, κατά την οποία ομάδες επιλεγμένων πολιτών (focus groups) θα εκθέσουν τις απόψεις τους για το συγκριμένο θέμα. Η ερευνητική ομάδα θα ξεκινήσει την δεύτερη φάση της έρευνάς της από τη Βικτώρια και κατά πάσα πιθανότητα στην έδρα που διεκδικεί η ομογενής υποψήφια του Φιλελεύθερου κόμματος Σόφι Μιραμπέλα

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.