Αυστραλία: Αύξηση της σύνταξης κατά 20%

untitled

Η προεκλογική υπόσχεση του ανεξάρτητου υποψηφίου γερουσιαστή Glenn Lazarus που προσπαθεί να επιστρέψει στη Γερουσία της χώρας

O γερουσιαστής Glenn Lazarus που επιχειρεί ως ανεξάρτητος πλέον, να επανέλθει στην Άνω Βουλή της χώρας και θεωρείται ως ένα από τα φαβορί της κάλπης του Σαββάτου, ανακοίνωσε ότι αν επανεκλεγεί θα δώσει μάχη ώστε να επιτύχει την αύξηση της σύνταξης γήρατος κατά 20%.

Ο Glenn Lazarus εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Γερουσία το 2013 με το τότε κόμμα του μεγιστάνα επιχειρηματία Clive Palmer, κόμμα το οποίο δεν κατεβαίνει στις εκλογές του Σαββάτου. Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι τόσο αυτός όσο και η επίσης ανεξάρτητη επί της παρούσης γερουσιαστής Jacqie Lambie που και αυτή εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Γερουσία με το κόμμα του Clive Palmer, θεωρούνται οι επικρατέστεροι ανεξάρτητοι γερουσιαστές που θα επιστρέψουν στην επόμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Lazarus εκλέγεται στην πολιτεία του Queensland όπου και έκανε την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματός του. Όπως είπε εκτός από την αύξηση της σύνταξης γήρατος θα επιδιώξει και την καθιέρωση ενός εθνικού συστήματος παροχής εκπτώσεων στους μη προνομιούχους πολίτες της χώρας  προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς πιέσεις που ασκεί στην  ποιότητα ζωής τους, η αύξηση του κόστους διαβίωσης. 

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.