Απόψε στο Έτιχαντ της Μελβούρνης, το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας

epet

Θερμή υποδοχή της Εθνικής στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε χθες η Μελβούρνη στα μέλη της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση της Βικτώριας σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, στο Ελληνικό Κέντρο.  

Εκατοντάδες άτομα κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Ελληνικού Κέντρου για να καλωσορίσουν τα μέλη της Ελληνική αντιπροσωπείας ενόψει του σημερινού φιλικού αγώνα με την Εθνική Αυστραλίας στο στάδιο «Ετιχαντ».

Παρόντες οι υπουργοί Αθλητισμού και Πολυπολιτισμού της Βικτώριας κ.κ. Τζον Εριν και Ρόμπιν Σκοτ, οι πολιτειακοί υπουργοί κα Τζένη Μικάκου και κ. Φίλιπ Δασκαλίδης, ο πρόεδρος της Γερουσίας της Βικτώριας κ. Μπρους Ατκινσον, ο πρόεδρος της Βουλής της Βικτώριας κ. Τέλμο Λάνγκουιλερ, η ομοσπονδιακή βουλευτής κ. Μαρία Βαμβακινού, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κα Χριστίνα Σημαντηράκη, η πρόεδρος του Συμβουλίου Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Βικτώριας κ. Ελένη Καπάλου, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βικτώριας κ. Κίμων Ταλιαδόρος, επιχειρηματίες, πλήθος παροικιακών παραγόντων, ευεργέτες και μέλη της Κοινότητας, καθώς και πολλά Ελληνόπουλα.

Οι ομιλητές καλωσόρισαν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, εξήραν τη συμβολή των Ελλήνων στη Βικτώρια και την Αυστραλία και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι σύσσωμος ο ποδοσφαιρόφιλος κόσμος της Μελβούρνης θα βρίσκεται αύριο βράδυ στο «Etihand» για να παρακολουθήσει «έναν μεγάλο αγώνα».

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, τους επισήμους και όλους τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, λέγοντας πως η  Μελβούρνη είναι λογικά η πιο ιδανική πόλη για να γίνει ο αυριανός αγώνας, διότι είναι η αθλητική και πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Αυστραλίας στην οποία ζουν πάνω 300.000 Έλληνες.

Υπογράμμισε επίσης τις στενές σχέσεις της Αυστραλίας με την Ελλάδα, όχι μόνο λόγω της μετανάστευσης εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, αλλά και για το γεγονός ότι ήταν σύμμαχοι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε ότι η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Αυστραλίας ήταν πάντα έντονη, καθώς οι Έλληνες δημιούργησαν ορισμένες από τις μεγάλες ομάδες ποδοσφαίρου, όπως την Ελλάς Μελβούρνης και τον Αλέξανδρο.  Επισήμανε επίσης και ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της παρουσίας αναφερόμενος στην Εθνική Ποδοσφαίρου Αυστραλίας:

– Ο προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας Άγγελος Ποστέκογλου έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

– Πάνω από 15 παίκτες Ελληνικής καταγωγής έχουν παίξει με τους Σοκερούς, ενώ στη σήμερα στην Εθνική Αυστραλίας συμμετέχουν τρεις Ελληνοαυστραλοί.

– Πολλές ομάδες του NSL δημιουργήθηκαν από Ελληνοαυστραλούς, για παράδειγμα η Ελλάς Μελβούρνης και ο Αλέξανδρος.

«Μπορεί αύριο ως Ελληνο-Αυστραλοί να έχουμε κρίση ταυτότητας για το ποια ομάδα θα υποστηρίξουμε.  Είμαι όμως σίγουρος ότι ο νικητής από αυτό τον αγώνα θα είναι οι σχέσεις των δύο χωρών και το ποδόσφαιρο.»

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτώριας κ. Ρόμπιν Σκοτ, ο οποίος χαρακτήρισε την Κοινότητα ως «κέντρο του πολυπολιτισμού», επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη στενή συνεργασία της Κυβέρνησης με την Ελληνική Κοινότητα. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι από τον σημερινό αγώνα θα είναι κερδισμένη η Βικτώρια, ιδιαίτερα «λόγω των καλών σχέσεων που έχουμε με τους Ελληνες» που ήρθαν στην Αυστραλία και συνέβαλαν τα μέγιστα στη Βικτώρια. 

«Ο αυριανός αγώνας είναι μια γιορτή για τη συμβολή αυτή, για το πόσο καλή κοινωνία είμαστε. Η κυβέρνηση της Βικτώριας είναι χαρούμενη να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια,» είπε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας καλωσόρισε τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας λέγοντας ότι αισθάνεται υπερήφανος που ως υπουργός παρευρίσκεται στην εκδήλωση, ενώ τόνισε πως η Μελβούρνη χρειάζεται τη διοργάνωση κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα τώρα που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμια πρωτεύουσα αθλητισμού.

«Αγαπούμε όλους τους Έλληνες της Μελβούρνης και για την προσφορά τους σε όλους τους τομείς,» είπε, σημειώνοντας ότι ως υπουργός Τουρισμού επιδιώκει την περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων με την Ελλάδα.

«Είμαστε πολλοί υπερήφανοι με τους Έλληνες που έχουμε εδώ στην πόλη μας και με όλους αυτούς τους αγώνες ενισχύεται η οικονομία μας. Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα είναι μια μεγάλη μέρα όχι μόνο με τον αγώνα, αλλά και με τις άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε έξω από το γήπεδο». 

Από την πλευρά της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κ. Χριστίνα Σημαντηράκη δήλωσε ότι όλος ο Ελληνισμός της Μελβούρνης είναι ενθουσιασμένος από την παρουσία της Εθνικής ομάδας μας και ευχαρίστησε την Κυβέρνηση της Βικτώριας που ενίσχυσε την προσπάθεια αυτή και την Κοινότητα που φρόντισε για τη διοργάνωσή της εκδήλωσης.

Απευθυνόμενη στην ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε:  «Να σας πω ότι θα είμαστε όλοι στο γήπεδο αύριο, θα φωνάζουμε όλοι μαζί και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και με τη νίκη».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Γκιρτζίκης ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Βικτώριας και τους πολιτειακούς υπουργούς που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση, καθώς και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον πρόεδρο κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη για την υποδοχή που τους επεφύλαξαν. 

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση της Βικτώριας και την παρουσία των υπουργών και όλων των εκπροσώπων, θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Κοινότητα και τον πρόεδρό της Βασίλη Παπαστεργιάδη και όλα τα μέλη της Κοινότητας που παρευρίσκονται εδώ, όλους εσάς που αγκαλιάζετε με θέρμη και υποδέχεστε την εθνική μας σήμερα στη Μελβούρνη,» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ εδώ για δεύτερη φορά μετά το 2006 και αυτή τη φορά για να δώσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι που θα το χειροκροτήσετε  όλοι και οι Έλληνες και οι Αυστραλοί.

»Η Αυστραλία είμαι πολύ μακρινή χώρα από την δική μας. Αλλά είναι βέβαιο πως βρισκόμαστε πολύ κοντά και ιδιαίτερα με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αυστραλίας. 

»Θέλω να τονίσω ότι το ποδόσφαιρο είναι ο καλύτερος πρεσβευτής που ενώνει τους λαούς και τους φέρνει κοντά και ιδιαίτερα εδώ στην Αυστραλία που έχει τόσο πολύ Ελληνισμό.

Και οι δύο ομάδες θα δώσουν ένα πολύ καλό αγώνα αύριο για να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι. Πιστεύω ότι οι προπονητές θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους για να προετοιμάσουν τις ομάδες για το Μουντιάλ της Ρωσίας και να δώσουν ένα δυνατόν παρών εκεί και οι δύο χώρες.»

Ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Τοροσίδης ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους για την υποδοχή που τους έγινε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Για εμάς σημαίνει πολλά η δική σας παρουσία τόσο εδώ όσο και ο τρόπος με τον οποίο εσείς μας αντιμετωπίζετε από την πρώτη στιγμή. Είναι εκπληκτικό και σας ευχαριστούμε για αυτό με όλη μας τη δύναμη. Δεν μας αρέσει να λέμε μεγάλα λόγια. Ελπίζουμε μόνο να σας κάνουμε χαρούμενους αύριο το βράδυ.»

Στη συνέχεια οι παίκτες της Εθνικής φωτογραφήθηκαν με Ελληνόπουλα και ομογενείς που βρίσκονταν στην εκδήλωση και αποχώρησαν καταχειροκροτούμενοι.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.