Η Γαλλία κέρδισε αμυντικό συμβόλαιο $40 δις στην Αυστραλία

image

Ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull με την υπ. Εθνικής Άμυνας Marise Payne

Για την κατασκευή στόλου 12 νέων υποβρυχίων στη Νότια Αυστραλία

Η Γαλλία νίκησε την Ιαπωνία και τη Γερμανία κερδίζοντας συμβόλαιο ύψους 50 δισ. δολαρίων Αυστραλίας για την κατασκευή στόλου 12 νέων υποβρυχίων για την Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull.

Στο μεταξύ, η υπουργός Άμυνας, Marise Payne, δήλωσε ότι δεν προσπάθησε να κλείσει συνάντηση του συντρόφου της, Stuart Ayres, που είναι πολιτειακός υπουργός Εμπορίου Νέας Νότιας Ουαλίας και της γαλλικής εταιρίας που κέρδισε το συμβόλαιο, καθώς έχει προκληθεί σχετικός θόρυβος.

Η νίκη της γαλλικής κρατικής εταιρίας DCNS Group σημαίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην αμυντική βιομηχανία της Γαλλίας, αλλά και πλήγμα για την προσπάθεια του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε, να αναπτύξει μια εξαγωγική αμυντική βιομηχανία.

Η Αυστραλία ενισχύει τις αμυντικές δαπάνες της στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα στρατηγικά και εμπορικά της συμφέροντα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ισχύ της Κίνας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι ιαπωνικές εταιρίες Mitsubishi Heavy Industries και Kawasaki Heavy Industries, η γαλλική DCNS και η γερμανική ThyssenKrupp.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.