Αυστραλία:O Turnbull διασταυρώνει τα ξίφη του ξανά με τον Shorten

untitled

Το Εργατικό Κόμμα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να μειωθεί το ποσό που οι επενδυτές ακινήτων δικαιολογούν στην εφορία ως απώλεια.

O πρωθυπουργός Malcolm Turnbull, υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις σε επενδύσεις ακινήτων ευνοούν κυρίως τους μεγαλοεισοδηματίες, είναι ανεδαφικές, χαρακτήρισε δε το σχέδιο περιορισμού των ελαφρύνσεων ως άδικο.

Πιο διεξοδικά, δήλωσε ότι είναι φυσικό οι έχοντες μεγάλο εισόδημα να έχουν και τα μεγαλύτερα κέρδη από επενδύσεις σε ακίνητα, για το λόγο ότι διαθέτουν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Το Εργατικό Κόμμα υποστηρίζει ότι θα πρέπει να μειωθεί το ποσό που οι επενδυτές ακινήτων δικαιολογούν στην εφορία ως απώλεια.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι “το σχέδιο της αντιπολίτευσης είναι άδικο, κακόβουλο και ανεύθυνο”, υποστηρίζοντας ότι οι εύποροι θα συνεχίσουν, ούτως ή άλλως, να δικαιολογούν απώλειες από άλλες επενδύσεις που έχουν.

“Είναι απλό” τόνισε.

“Εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο εισόδημα, δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν απώλειες και να τύχουν φοροελαφρύνσεων σε αντίθεση με τους εύπορους”.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.