Με Eλληνική λεβεντιά η επέτειος ANZAC Day στην Αυστραλία

site_197_Greek_488767

Οι Εύζωνες παρήλασαν σήμερα στην εθνική επέτειο των Αυστραλών ANZAC Day και καταχειροκροτήθηκαν

Η επέτειος των ΑΝΖΑΚs, που τιμάται σήμερα έχει πολύμεγάλη σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνικό. Κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ήταν από την Λήμνο που αναχώρησαν οι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιώτες για την Καλλίπολη. Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι ANZACs πολέμησαν και στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν φέρει τις δύο χώρες και τους δύο λαούς πιο κοντά.

Σήμερα η πρωινή δέηση στο κενοτάφιο του Martin Place του Σύδνεϋ, σημαδεύτηκε από την παρουσία των έξι Ελλήνων Ευζώνων και του υπολοχαγού τους, που είναι αυτές τις ημέρες την πόλη.

Οι Εύζωνες έλαμψαν με την παρουσία τους και καταχειροκροτήθηκαν στη συνέχεια όταν παρήλασαν κατά μήκος της κεντρικής οδού George Street.

Χθες, Κυριακή των Βαΐων, το άγημα της Ελληνικής προεδρικής Φρουράς εκκλησιάστηκε στον ναό των Αγίων Πάντων του προαστείου Belmore, όπου τιμήθηκε και η επέτειος της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου.

Οι Έλληνες Εύζωνες είναι να παρουσιαστούν σήμερα και στην διάρκεια του αγώνα ράγκμπι ανάμεσα στους Roosters και τους Dragons (στις 3 το μεσημέρι), ενώ ολοκληρώνουν την επίσκεψή τους στο Σύδνεϋ την Τετάρτη το βράδυ, οπότε και αναχωρούν για την Ελλάδα.

Πηγή:sbs.com.au

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.