Αυστραλία: Νέος νόμος αφαιρεί τη διπλή υπηκοότητα όσων κατηγορούνται για τρομοκρατία

imagesRZLBAZJI

Η Αυστραλία, σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, αλλά και στις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αφαιρεί τη διπλή υπηκοότητα από όσους καταδικάζονται για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εγκατέλειψε τον προηγούμενο μήνα τα σχέδια που είχε εξαγγείλει για την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από όσους καταδικάζονται για τρομοκρατικά εγκλήματα. Η εξαγγελία αυτή, είχε γίνει λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, που κόστισαν τη ζωή 130 ανθρώπων.

AdTech AdΟι πολίτες της Αυστραλίας που έχουν διπλή υπηκοότητα και έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές πράξεις, είναι μέλη απαγορευμένων από το νόμο οργανώσεων ή έχουν καταδικαστεί για αδίκημα που σχετίζεται με την τρομοκρατία, θα χάνουν την αυστραλιανή υπηκοότητα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Πίτερ Ντάτον.

«Υπάρχει ένα σημαντικό τίμημα που πρέπει να πληρώσουν όσοι εμπλέκονται σε πράξεις τρομοκρατίας και έχουν διπλή υπηκοότητα», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή:newsbomb.gr

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.