Ρεκόρ 120ετίας οι μη Αυστραλογεννημένοι

pabirths

6,7 εκατ. κάτοικοι της χώρας δεν έχουν γεννηθεί εδώ

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό και ζουν στην Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εδώ και 120 χρόνια. Μόνο την τελευταία δεκαετία, τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων που ζουν στη χώρα και γεννήθηκαν στην Ινδία.

Το ποσοστό των κατοίκων Αυστραλίας που γεννήθηκαν στο εξωτερικό αυξάνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια. Έτσι, τον Ιούνιο του 2015, το 28,2% ή 6.7 εκατ. κάτοικοι της χώρας, ήταν μη αυστραλογεννημένοι. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν τον 19ο αιώνα.

Το 5,1% (ή 1.2 εκατ.) των κατοίκων Αυστραλίας γεννήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία. Εκείνοι που γεννήθηκαν στη γειτονική Νέα Ζηλανδία αποτελούν το 2,6% του πληθυσμού της χώρας. Και ακολουθούν κάτοικοι γεννημένοι στην Κίνα (2%), την Ινδία (1,8%) και τις Φιλιππίνες (1%) και το Βιετνάμ (1%).

Τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η Στατιστική Υπηρεσία, δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι κάτοικοι άλλων Πολιτειών μεταναστεύουν στη Βικτώρια. Την τελευταία χρονιά (2014-2015), ο πληθυσμός της Πολιτείας αυξήθηκε κατά 10.200 άτομα που κυρίως προήλθαν από άλλες Πολιτείες.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.