Επίθεση Λιβέρη στον Τραμπ από το Πέρθ

liveris

Και Πάσχα στο σπίτι του Τέρνμπουλ στο Σίδνεϊ.

Σκληρή επίθεση εναντίον του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε από το Περθ ο ομογενής Ελληνοαυστραλός Κροίσος, Ανδρέας Λιβέρης.

Ο κ. Λιβέρης, που υπήρξε σύμβουλος των προέδρων Κλίντον και Ομπάμα, χαρακτήρισε «επικίνδυνο τον Τραμπ για τις ΗΠΑ και τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Πάσχα των Καθολικών ο κ. Λιβέρης (ο οποίος είναι και επικεφαλής του Hellenic Initiative) το πέρασε στο σπίτι του Αυστραλού πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ στο Σίδνεϊ, δηλώνοντας, πάντως, ότι ο ίδιος, ως ορθόδοξος, θα κάνει Πάσχα τον Μάιο «με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο».

Ο Ανδρέας Λιβέρης από το 2004 ηγείται ενός παγκόσμιου βιομηχανικού κολοσσού. Είναι ένας δισεκατομμυριούχος, είναι σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα Εξωτερικού Εμπορίου. Είναι Έλληνας τρίτης γενιάς, αλλά δηλώνει πρώτα απ’ όλα Έλληνας.

Η διαδρομή Καστελόριζο-Ντάργουιν-Μίσιγκαν ήταν πολυετής και δύσκολη. Ο παππούς του έφυγε το 1910 από την εσχατιά της Ελλάδας, το Καστελόριζο μαζί με τη γυναίκα του και τον μικρό του γιο και εγκαταστάθηκε στο Ντάργουιν της Αυστραλίας που, μάλιστα, τότε είχε μόλις 300 κατοίκους.

Ο Ανδρέας Λιβέρης, είναι επικεφαλής του πολυεθνικού αμερικανικού κολοσσού Dow Chemical με τους 45.000 εργαζόμενους. Η εταιρία του συγχωνεύθηκε πρόσφατα με την DuPon, δημιουργώντας έναν μεγαλύτερο κολοσσό, αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι του χρόνου θα αποσυρθεί.

Ο Λιβέρης ήρθε στην Αυστραλία με το ιδιωτικό αεροσκάφος της Dow Chemical, αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων (ένα Gulfstream 650 jet), ενώ υποχρεώθηκε να πληρώσει στην εταιρία του $399 τα οποία είχε πληρώσει για να αγοράσει λουλούδια στη Χίλαρι Κλίντον.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.