Δώδεκα έδρες κινδυνεύει να χάσει η κυβέρνηση Turnbull

images1ZZOEMUD

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Malcolm Turnbull, συνεχίζει να προηγείται του Εργατικού Κόμματος στην τελευταία δημοσκόπηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Malcolm Turnbull, συνεχίζει να προηγείται του Εργατικού Κόμματος στην τελευταία δημοσκόπηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, η εικόνα για το τι θα συμβεί τις επόμενες εκλογές παραμένει θολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης του γνωστού οργανισμού Newspoll για λογαριασμό της εφημερίδας «The Australian», αν είχαν γίνει οι ομοσπονδιακές εκλογές το περασμένο Σάββατο, ο συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών θα είχε κερδίσει και θα σχημάτιζε κυβέρνηση με μειωμένη πλειοψηφία σε σχέση με τις εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου 2013.

Τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης δείχνουν ότι η κυβέρνηση Turnbull συγκέντρωσε το 44% των ψήφων πρώτης προτίμησης, σε σχέση με 45,6% που είχε πάρει τις προηγούμενες εκλογές και το Εργατικό Κόμμα 34% σε σχέση με το 33,3% που είχε πάρει στις εκλογές του 2013.

Μετά τη καταμέτρηση και των δεύτερων προτιμήσεων, ο κυβερνητικός συνασπισμός συγκέντρωσε το 51% και το Εργατικό Κόμμα 49%.

Στην ερώτηση για το ποιoν θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 55% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ του σημερινού πρωθυπουργού και το 21% υπέρ του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Bill Shorten.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η δημοτικότητα του Malcolm Turnbull, μειώθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία, ενώ, η δημοτικότητα του Bill Shorten το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από το 17% σε 21%.

Παρά τα στοιχεία της σφυγμομέτρησης, όμως, η κατάσταση παραμένει ρευστή αφού ο συντηρητικός συνασπισμός συνεχίζει να χάνει έδαφος σε ορισμένες Πολιτείες και, κυρίως, στη Βικτώρια και το Κουίνσλαντ, όπου σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων στέφεται προς τους Πράσινους, που συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος εις βάρος και των δύο μεγάλων κομμάτων στις δύο προαναφερόμενες Πολιτείες.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.