Στον αέρα το ταξίδι της εθνικής Ελλάδας στην Αυστραλία…

imagesZZ37T3I1

Διορία της FIFA σε Κοντονή για το Κύπελλο

Ως απροειδοποίητη πολιτική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, χαρακτηρίζει στην επιστολή της προς τον Σταύρο Κοντονή την απόφασή του για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου η FIFA, ενώ παράλληλα ζήτησε συμμόρφωση, κάνοντας λόγο ακόμα και για ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Στην επιστολή της, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει ως απροειδοποίητη πολιτική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο την απόφαση διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας, τονίζοντας ότι τιμωρούνται αθώοι σύλλογοι και επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση είναι εντελώς ανακόλουθη με το πρωτόκολλο των πειθαρχικών διαδικασιών.

Παράλληλα, καλεί τον υφυπουργό να συμμορφωθεί, δίνοντας διορία μέχρι και την 1η Απριλίου, ειδάλλως, όπως τονίζει, θα αναγκαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αποβολής της ΕΠΟ από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς και συνεπώς και των ελληνικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές και όχι μόνο, διοργανώσεις.

Τι σημαίνει η απειλή της «αποβολής»;

Απουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου, από κάθε ευρωπαϊκή και διεθνή διοργάνωση, επίσημη ή ανεπίσημη.

Διαγραφή για την ακρίβεια, της ΕΠΟ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τα αρχεία της FIFA.

Με βάση αυτούς τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Αρχής, στον αέρα είναι αυτή τη στιγμή και τα δύο φιλικά της Ελλάδας με τους Σοκκερούς, που είναι προγραμματισμένα για τον προσεχή Ιούνιο.

Εκτός και αν στο μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση και ο υφυπουργός των Σπορ, Σταύρος Κοντονής, αναθεωρήσουν την απόφασή τους για ματαίωση του κυπέλλου.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.