Συνεχίζεται ο σάλος για τις οδομαχίες της Μελβούρνης

imagesGQ6M8XAD

Σήμανε συναγερμός για την πολιτειακή κυβέρνηση και την αστυνομία.

Οι οδομαχίες μεταξύ δύο μεγάλων συμμοριών από νεαρούς ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής, που έλαβαν χώρα στους δρόμους της Μελβούρνης το περασμένο Σάββατο το βράδυ, έχει ανησυχήσει την κοινή γνώμη και έχει, επίσης, σημάνει συναγερμός για την πολιτειακή κυβέρνηση και την αστυνομία.

Στη συμπλοκή, που ξεκίνησε από τη γνωστή πλατεία Federation, που βρίσκεται απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό Flinders Street και συνεχίστηκε στο Swanson Street, για αρκετή ώρα, έλαβαν μέρος πάνω από 150 νεαροί, οπλισμένοι με ξύλα, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ο κόσμος που βρέθηκε ξαφνικά στο «πεδίο των μαχών» τρομοκρατήθηκε και άρχισε να τρέχει για να κρυφτεί, ενώ ορισμένα μαγαζιά στο Swanson St. έκλεισαν.

Οι 20 περίπου αστυνομικοί που βρίσκονταν στην πλατεία, αιφνιδιάστηκαν από τον μεγάλο αριθμό των εμπλεκόμενων, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν σε περαστικούς για να τους κλέψουν και να τους πάρουν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ παράλληλα προέβησαν και σε τέσσερις ληστείες.

Αμέσως μετά τα επεισόδια, η αστυνομία άρχισε εντατικές έρευνες προς πάσα κατεύθυνση προσπαθώντας να εντοπίσει, από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που βρίσκονται στους δρόμους και τα γύρω καταστήματα, την ταυτότητα των εμπλεκομένων νεαρών, προκειμένου να τους απαγγείλει τις σχετικές κατηγορίες και να τους παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.

Εκτός από την αστυνομία, η οποία κατηγορείται ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι είχε προειδοποιηθεί για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα πυρά στράφηκαν και κατά του πρωθυπουργού της Πολιτείας μας, Daniel Andrews.

Ο πρωθυπουργός κατηγορήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, ότι άργησε να αντιδράσει, μιας και τη σχετική συνέντευξη Τύπου για να καταδικάσει τις ταραχές και να ανακοινώσει τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνησή του για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση, την έδωσε ένα 24ωρο αργότερα (την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι).

Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνησή του, ότι δεν κατάφερε, παρά τις προειδοποιήσεις, να θέσει υπό έλεγχο τις συμμορίες των νεαρών Αφρικανών, φοβούμενη ότι μπορεί να κατηγορηθεί για ρατσισμό, δήλωσε ότι θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι παραβίασαν τη σχετική νομοθεσία λαμβάνοντας μέρος στις οδομαχίες του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο της πόλης.

Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών, Ron Iddes, δήλωσε ότι, ορισμένοι αστυνομικοί διστάζουν να σταματήσουν στο δρόμο και να ελέγξουν τους νεαρούς Αφρικανούς, γιατί φοβούνται ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να κατηγορηθούν για ρατσιστές.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι, αν λάβει κανείς υπόψη του αυτό το διάχυτο φόβο μεταξύ των αστυνομικών, μπορεί να συμπεράνει ότι, δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στους νεαρούς εμπλεκόμενους με αποτέλεσμα να γίνει ότι έγινε το περασμένο Σάββατο το βράδυ.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.