Αυστραλία:Νέοι κανονισμοί για την χορήγηση βίζας σε συντρόφους

untitled

Όσοι μπαίνουν ως εγγυητές για χορήγηση βίζας σε σύντροφο και δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους θα τιμωρούνται αυστηρά.

Με στόχο την τιμωρία θυτών οικογενειακής βίας και άλλων αυστραλών πολιτών που μπαίνουν εγγυητές για χορήγηση βίζας σε συντρόφους τους και δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς αυτούς, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εισήγαγε χθες στο Κοινοβούλιο μεταρρυθμίσεις στη σχετική νομοθεσία.

Οι σχετικές τροποποιήσεις προβλέπουν αυστηρά πρόστιμα αλλά και την δίωξη των συγκεκριμένων πολιτών. Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης Peter Dutton αυτή τη στιγμή αν κάποιος μπει εγγυητής για την χορήγηση βίζας σε σύντροφο, δεν γίνεται κάποιος έλεγχος για το παρελθόν του και για το αν ο συγκεκριμένος πολίτης έχει διαπράξει στο παρελθόν αδικήματα που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία. Το νέο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων θα προβλέπει τον έλεγχο του εγγυητή και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει βεβαρημένο παρελθόν δεν θα έχει το δικαίωμα να μπει ως εγγυητής.

Εν τω μεταξύ όσοι αυστραλοί πολίτες έχουν ήδη μπει εγγυητές για χορήγηση βίζας στον σύντροφό τους ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους και δεν τηρούν την βασικότερη των υποχρεώσεών τους, που είναι αυτή της «παροχής στήριξης», προς αυτό θα τιμωρούνται αυστηρά από το νόμο.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.