Κύκλοι του Φιλελεύθερου Κόμματος θεωρούν σίγουρη την αποχώρησή του.
Η πρώτη θητεία του ομογενή ομοσπονδιακού βουλευτή, Νίκου Βαρβαρή, που εκλέχθηκε στην έδρα Barton Νέας Νότιας Ουαλίας, εικάζεται ότι θα είναι και η τελευταία του – προς το παρόν τουλάχιστον. Ο κ. Βαρβαρής, το 2013 κατάφερε να κερδίσει την έδρα, με προβάδισμα 0,3%, κάτι που, όμως, εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να συμβεί στις επόμενες εκλογές. Η ανακατανομή των εδρών από την Εκλογική Επιτροπή καθιστά πλέον την έδρα του Barton ως έδρα που θα περάσει στα χέρια του Εργατικού Κόμματος.
Υψηλόβαθμα στελέχη του Φιλελεύθερου Κόμματος σε δηλώσεις τους στο κρατικό δίκτυο ABC ανέφεραν προχθές ότι πιστεύουν ότι ο κ. Βαρβαρής δεν πρόκειται να διεκδικήσει την έδρα στις επόμενες εκλογές. Ανέφεραν, επίσης, ότι ο κ. Βαρβαρής συζητά με το κόμμα του, αν υπάρχει η πιθανότητα να λάβει το χρίσμα για κάποια άλλη έδρα, ή αν μπορεί να παίξει κάποιον άλλο ρόλο στις επόμενες εκλογές.
Τέλος να αναφέρουμε ότι το Εργατικό όμμα ανακοίνωσε την υποψήφια που θα κατεβάσει στην έδρα Barton, η οποία είναι η υπαρχηγός του Εργατικού κόμματος στη Ν.Ν. Ουαλία Linda Burney. Να σημειωθεί ότι αν τελικά η κ. Burney καταφέρει να κερδίσει την έδρα Barton θα είναι η πρώτη ιθαγενικής καταγωγής γυναίκα που εκλέγεται στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν τελικά ο κ. Βαρβαρής αποφασίσει να μην διεκδικήσει την συγκεκριμένη έδρα στις επόμενες εκλογές, θα είναι το 24 μέλος της κυβέρνησης του Συνασπισμού που αποχωρεί από τον πολιτικό στίβο κατά την τελευταία τριετία.
Πηγή:Νέος Κόσμος