Στα γαλανόλευκα και πάλι την Κυριακή η Μελβούρνη

25March_6

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, το κέντρο της Μελβούρνης θα έχει ελληνικό χρώμα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν το διήμερο Ελληνικό Φεστιβάλ της Lonsdale Street, που συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες κόσμου.

Αυτή την Κυριακή, 6 Μαρτίου, και ώρα 12.30 μ.μ. θα είναι η παρέλαση για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, που φέτος γίνεται νωρίτερα μιας και τo Shrine of Remembrance δεν είναι διαθέσιμο τις επόμενες εβδομάδες,

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου, Κώστα Κόντη, φέτος στην παρέλαση αναμένεται να λάβουν μέρος πάνω από πέντε χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων.

Στην παρέλαση θα παραστούν και πολλοί επίσημοι. Ανάμεσά τους εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Bill Shorten, ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Matthew Guy κ.ά.

Την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος, που φθάνει αύριο στη Μελβούρνη, ενώ την πρώτη της γνωριμία με την παροικία μας θα έχει και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, που, επίσης, θα παραστεί στην παρέλαση μαζί με την γενική πρόξενο, κ. Χριστίνα Σημαντηράκη.

Φυσικά, θα παραστούν και οι επίσκοποι Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μηλιτουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.