Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Μελβούρνης

shantipodes

Αυτή θα είναι η τρίτη παρουσία του πρωθυπουργού, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, σε Ελληνικό Φεστιβάλ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Αρχικά πήγε στο Ελληνικό Φεστιβάλ Gold Coast (όπου έσπασε και …πιάτα), στη συνέχεια στο Being Greek Festival Sydney (από όπου και η φωτογραφία) και τώρα έρχεται στη Μελβούρνη

Αναμένεται να παραστούν ακόμα ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν, ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Ντάνιελ Άντριους και πολλοί άλλοι υπουργοί, βουλευτές, γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλοι επίσημοι.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Μάλκολμ Τέρνμπουλ, πρόκειται να παρευρεθεί στα εγκαίνια του Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ, που θα γίνουν το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου.

Στην επίσημη έναρξη αναμένεται να παραστούν ακόμα ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν (για τρίτη συνεχή χρονιά), ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Ντάνιελ Άντριους, ο αρχηγός της πολιτειακής αντιπολίτευσης Μάθιου Γκάι, και πολλοί άλλοι υπουργοί, βουλευτές, γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλοι επίσημοι.

Μετά την επίσημη έναρξη, θα ακολουθήσει δωρεάν συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού στην πρόσκληση της Κοινότητας λέγοντας:

«Είμαστε υπερευχαριστημένοι που ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ, θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ που η Κοινότητά μας διοργανώνει φέτος, το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου.

Η θετική ανταπόκριση του πρωθυπουργού στην πρόσκλησή μας αποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και μεγαλύτερα Φεστιβάλ όχι μόνο των εθνικοτήτων, αλλά και των Αυστραλών. Είναι πολύ σπάνιο να έχεις σε μια εκδήλωση τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας και τον πρωθυπουργό της Βικτώριας.

Το να έχουμε, για μια ακόμα φορά, όλη την πολιτική ηγεσία της Αυστραλίας στα εγκαίνια του Φεστιβάλ, δείχνει ότι η Κοινότητα, αλλά και η παροικία μας, αναγνωρίζονται ως σημαντικό κομμάτι της αυστραλιανής κοινωνίας και ότι ενδιαφέρονται για το σκοπό μας και τον αγώνα μας.

Στο παρελθόν, στις εκδηλώσεις της Κοινότητας ανακοινώνονταν από τους πολιτικούς ηγέτες μεγάλες αποφάσεις που αφορούσαν τόσο τον Οργανισμό μας όσο και την ομογένεια. Η παρουσία του πρωθυπουργού στο Φεστιβάλ,

μας δίνει την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε έναν διάλογο μαζί του, από τον οποίο κερδισμένη θα είναι όλη η παροικία μας.

Είναι η τέταρτη φορά στα περασμένα πέντε χρόνια που πρωθυπουργός της Αυστραλίας παρευρίσκεται στο Φεστιβάλ μας. Με τις προσωπικές επαφές μαζί του, θα μας δοθεί η δυνατότητα να προωθήσουμε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μεγάλος φιλέλληνας και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας μαζί του και με την κυβέρνησή του για το αμοιβαίο καλό.

Επίσης, ευχόμαστε ότι θα εγκαινιάσει τη βραδιά αυτή και τους χώρους της Delphi Bank και του Γκρεκ Κάιας, μεγάλων ευεργετών της Κοινότητας και της παροικίας μας».

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.