Πολύτιμη εμπειρία σε άνεργους Έλληνες πτυχιούχους προσφέρει η Αυστραλία

shpolitimi

Από την εκδήλωση στην Αυστραλιανή Πρεσβεία της Αθήνας για τους Έλληνες πτυχιούχους που έρχονται στην Αυστραλία για πρακτική εξάσκηση

Ένα πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης για άνεργους Έλληνες αποφοίτους.

Την πολύτιμη εμπειρία της εργασίας σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Αυστραλίας θα έχουν 40 νέοι Έλληνες πτυχιούχοι. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης για άνεργους Έλληνες αποφοίτους, που ανακοίνωσε το νεοσυσταθέν παράρτημα του διεθνούς κινήματος των Ελλήνων της Διασποράς «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative-THI) στην Αυστραλία.

Την όλη κίνηση στηρίζει και η Αυστραλιανή Πρεσβεία στην Αθήνα η οποία την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Αυστραλού πρέσβη στην Αθήνα, κ. Griffin, αποχαιρέτισε την πρώτη ομάδα των οκτώ νέων που έφυγαν από την Αθήνα για την Αυστραλία.

Όπως έγινε γνωστό, περισσότερες από 20 αυστραλιανές εταιρείες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας 40 θέσεις εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής εξάσκησης για Έλληνες αποφοίτους πανεπιστημίων, συνολικής επενδυτικής αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων μέσα σε δύο χρόνια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τράπεζες και εταιρείες όπως οι ANZ, National Australia Bank, Bank of Sydney and Hickory, προσφέροντας θέσεις ανά την επικράτεια της Αυστραλίας, σε μία πλειάδα κλάδων, από τον φαρμακευτικό έως τον τεχνολογικό.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.