Στον «ουρανό» δημοσκοπικά ο Turnbull

Australian Prime Minister Malcolm Turnbull (centre) reacts during Question Time in the House of Representatives at Parliament House in Canberra, Tuesday, Sept. 15, 2015. Turnbull was sworn in this afternoon after winning the Australian Federal Leadership in a party ballot vote. (AAP Image/Sam Mooy) NO ARCHIVING

Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των ψηφοφόρων που προτιμούν για πρωθυπουργό της χώρας τον Malcolm Turnbull, αντί του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Bill Shorten.

Πιο συγκεκριμένα, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ψηφοφόρων που προτιμά τον Turnbull για πρωθυπουργό αυξήθηκε κατά 19 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ υποχώρησε κάτω από το 20% το ποσοστό των ψηφοφόρων που προτιμά τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της σφυγμομέτρησης, που διεξήγαγε ο οργανισμός ReachTEL και δημοσίευσε η εφημερίδα «The Age», ο Turnbull συγκέντρωσε το 80,8% των προτιμήσεων και ο Bill Shorten το 19,2%.

Να προσθέσουμε εδώ ότι σε μια παρόμοια σφυγμομέτρηση του ίδιου οργανισμού στις 26 Νοεμβρίου, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε λάβει το 71,3% των προτιμήσεων και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης το 28,7%.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τους σταυρούς πρώτης προτίμησης ο κυβερνητικός Συνασπισμός, προηγείται του Εργατικού Κόμματος κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας το 55% των ψήφων έναντι 15% της αντιπολίτευσης.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.