«Η Αυστραλία πρέπει να δεχθεί 30.000 Σύρους πρόσφυγες»

eprefs

Δήλωση του πρώην προέδρου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αυστραλίας, Tony Shepherd, που επισκέφθηκε προσφυγικό καταυλισμό στο Λίβανο.

Ο πρώην πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Αυστραλίας, Tony Shepherd, κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να ανεβάσει τον αριθμό των Σύρων προσφύγων, από 12.000 που δεσμεύτηκε ότι θα υποδεχθεί, στις 30.000.

Ο κ. Shepherd μαζί με άλλους Αυστραλούς επιχειρηματίες, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής στο πλαίσιο του προγράμματος Friendly Nation και επισκέπτονται προσφυγικά στρατόπεδα που φιλοξενούν Σύρους πρόσφυγες, στο Λίβανο και την Τουρκία.

«Νομίζω ότι η Αυστραλία και τα υπόλοιπα αναπτυγμένα κράτη θα ανταποκριθούν στην μεγάλη αυτή ανθρωπιστική κρίση και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή της αποδεχόμενοι μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων» είπε ο κ. Shepherd, προσθέτοντας ότι έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι οι πρόσφυγες συνεισφέρουν τα μέγιστα στην χώρα υποδοχής τους.

«Νομίζω ότι η Αυστραλία έχει την οικονομική δυνατότητα και υποδομή προκειμένου να δεχθεί τουλάχιστον 30.000 πρόσφυγες» είπε χαρακτηριστικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αυστραλοί επιχειρηματίες που επισκέπτονται τα συγκεκριμένα στρατόπεδα, είδαν το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης εξ ου και οι δηλώσεις του κ. Shepherd, αλλά και ενός ακόμα μέλους της ομάδας του επιχειρηματία από τη Νότια Αυστραλία, του κ. Ian Smith.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν ζητούν την λύπησή μας, ζητούν να εργαστούν, να προσφέρουν, να ζήσουν πάλι όπως ζούσαν, μία φυσιολογική ζωή» είπε ο κ. Smith.

Επίσης, ανέφερε ότι οι πρόσφυγες που γνώρισε, προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, πολλοί εξ αυτών είναι επιστήμονες ή έχουν κάποια άλλη κατάρτιση και αν εγκατασταθούν στην Αυστραλία, η χώρα μας θα επωφεληθεί από την προσφορά τους και τις γνώσεις τους σε οποιονδήποτε παραγωγικό τομέα και αν δραστηριοποιηθούν.

Οι δηλώσεις των δύο επιφανών επιχειρηματιών έγιναν στο Radio National του κρατικού δικτύου ABC και αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Shepherd, τελειώνοντας τις δηλώσεις του εκεί, τόνισε ότι ο Λίβανος και η Τουρκία είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι των Σύρων προσφύγων που φτάνουν τα 4,6 εκατ. ανθρώπους.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.