Αυστραλία:Ξόδεψε $285.000 για να μετατρέψει μια σπηλιά σε σπίτι

spilia1

Πριν γίνει άνθρωπος των… σπηλαίων ήταν επικεφαλής μιας επιτυχημένης εταιρείας προσλήψεων στην Αυστραλία

Η πίεση της καθημερινότητας έχει κάνει πολλούς να σκεφτούν να πάρουν τα βουνά και να αφεθούν στη γαλήνη της φύσης, μακριά από τον θόρυβο και το άγχος.

Ο Άνγκελο Μαστροπιέτρο αποφάσισε να το κάνει και να μετατρέψει μια σπηλιά 250 εκατ. χρόνων σε ένα άνετο σπίτι, που θα το ζήλευε ο καθένας.

Μετά από 1.000 ώρες εργασίας και 285.000 δολάρια, ο 38χρονος έπιασε τα φτυάρια και τις αξίνες για να δημιουργήσει αυτό που ονειρευόταν.

Πριν γίνει άνθρωπος των… σπηλαίων ήταν επικεφαλής μιας επιτυχημένης εταιρείας προσλήψεων στην Αυστραλία, όπου έζησε για μια δεκαετία, όταν και διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, που τον άφησε προσωρινά παράλυτο.

«Ήθελα να είμαι σε ένα μέρος, που θα είχα μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη ζωή» ανέφερε.

Η πρώτη φορά που είδε τη σπηλιά ήταν το 1999, όταν και βρήκε καταφύγιο κατά τη διάρκεια βροχής. Για 300 χρόνια χρησιμοποιούνταν ως κατοικία με 4 υπνοδωμάτια, αλλά εγκαταλείφθηκε το 1940.

Ο πατέρας δύο παιδιών είδε το ακίνητο δέκα χρόνια μετά από εκείνη τη βροχή και αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα. Αγόρασε το σπήλαιο για 110.000 δολάρια και εργάστηκε μόνος του για να το διαμορφώσει.

Ως επί το πλείστον χρησιμοποίησε υλικά συμβατά με την πέτρα της σπηλιάς, όπως ξύλο και βότσαλα. Το σπίτι είναι απλά μοναδικό με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Το εσωτερικό κινείται στις αποχρώσεις του λευκού και του καφέ, με την μπανιέρα και τη γωνιά με τα βότσαλα στον τοίχο να ξεχωρίζουν. Η σπηλιά του Άνγκελο δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από ένα διαμέρισμα σε πόλη, καθώς έχει από θέρμανση δαπέδου μέχρι Wi-Fi.

Πηγή:Νέος Κόσμος

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.