Πανικός σε τουριστικό αξιοθέατο του Σίδνεϊ από τεράστια κύματα

huge

Μεγάλα κύματα παρέσυραν τους ανθρώπους και τους χτύπησαν με δύναμη πάνω στα βράχια

Στα νότια του Σίδνεϊ βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα της Αυστραλίας, το πάρκο Figure 8, ένα πανέμορφο κομψοτέχνημα της φύσης πάνω στους βράχους με φυσικές πισίνες και τρύπες στις οποίες πολλοί απολαμβάνουν το μπάνιο τους, και ένα από τα πιο φημισμένα μέρη της χώρας για φωτογραφίες.

To σημείο αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους Αυστραλούς, που έστω και μια φορά στη ζωή τους θα ήθελαν να βρεθούν στον συγκεκριμένο χώρο και να παίξουν με αυτή την ιδιαιτερότητα των φυσικών φαινομένων.

Την Δευτέρα όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τις άλλες φορές. Με την θερμοκρασία να βρίσκεται στην περιοχή κάπου στους 35 βαθμούς Κελσίου, οι λουόμενοι έφθασαν και πάλι κατά εκατοντάδες στο συγκεκριμένο αξιοθέατο, κάνοντας αυτό που ξέρουν: κολύμπι και φωτογραφίες.

Όμως οι Αρχές είχαν προειδοποιήσει για μεγάλα κύματα, περισσότερο του συνηθισμένου. Όπως όμως φάνηκε κανείς δεν άκουσε, και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστα: Πάνω από 100 τραυματίες, οι περισσότεροι ελαφρά, και τουλάχιστον τρεις από αυτούς με πιο σοβαρά τραύματα που ανάγκασαν τις Αρχές να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα.

Τα μεγάλα κύματα παρέσυραν τους ανθρώπους και τους χτύπησαν με δύναμη πάνω στα βράχια. Αν και αυτό αποτελεί μέρος της εμπειρίας, τα τελευταία γεγονότα αναγκάζουν τις Αρχές να σκέφτονται να κλείνουν το πάρκο όταν οι συνθήκες είναι αντίστοιχες.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.