Αυστραλία:Κόπηκαν 35.000 συντάξεις

untitled

Ήταν όλες συνταξιούχων του δημοσίου τομέα

Σχεδόν 35.000 συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα, όπως πρώην εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, αστυνομικοί, πυροσβέστες και διοικητικοί υπάλληλοι κυβερνητικών και πολιτειακών υπηρεσιών σε όλη την Αυστραλία, είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται ή να κόβονται πλήρως από την αρχή του χρόνου.

Τα στοιχεία έχουν επιβεβαιωθεί και από το Centrelink και οι περικοπές, σύμφωνα με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις, θα αφήσουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εκτός του δικτύου κοινωνικής πρόνοιας, χιλιάδες άτομα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όμως,

επιμένει ότι οι περικοπές αυτές φέρνουν σε ευθεία γραμμή τις πολιτικές των συνταξιούχων του δημοσίου με εκείνων του ιδιωτικού τομέα.

Το Αυστραλιανό Συμβούλιο των Δημόσιων Οργανισμών αντέδρασε έντονα στις αλλαγές οι οποίες θα μειώσουν τα εισοδήματα των συνταξιούχων οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλα ποσά στο superannuation στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Κάλεσε δε τους συνταξιούχους να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στους πολιτικούς των εκλογικών τους εδρών. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Richard Griffiths, αμφισβήτησε την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει ισορροπία στις ανωμαλίες χορήγησης των συντάξεων.

Αλλά ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Christian Porter, είναι πεπεισμένος ότι οι αλλαγές θα ωφελήσουν το σύνολο των συνταξιούχων και θα καταστήσουν πιο δίκαιο το καθεστώς χορήγησης των συντάξεων.

Tο Κέντρο Πρόνοιας Σίδνεϊ εξέδωσε ανακοίνωση και συμφωνεί με τις αλλαγές για τους μελλοντικούς συνταξιούχους, αλλά θα έπρεπε να υπάρξουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για εκείνους που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί. “Οι χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι θα επηρεαστούν αρνητικά, δεν είναι σε θέση να ανατρέψουν την κατάσταση” δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου Aaron Neal. “Έλαβαν τις αποφάσεις για τη συνταξιοδότησή τους με βάση τους κανόνες που ισχύουν σήμερα και δεν είναι σε θέση να αλλάξουν τις αποφάσεις τους αυτές. Πολλοί από αυτούς τους συνταξιούχους δεν είναι πλούσιοι και το μέσο ετήσιο εισόδημά τους είναι μόνο $27,550” συμπλήρωσε ο κ. Neal.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.