Τα ξέβρασε η θάλασσα μετά τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή
Φίδια-«δολοφόνοι» που ζουν στα βάθη των ωκεανών, εθεάθησαν σε ακτή της Ν.Ν. Ουαλίας, συνιστώντας ένα σπάνιο φαινόμενο καθώς το είδος αυτό δεν ζει στις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές αλλά στα τροπικά νερά του Ινδικού και Ειρηνικού Ωκεανού.
Τα φίδια εθεάθησαν στην ακτή Congo, που βρίσκεται στα νότια παράλια της Ν.Ν. Ουαλίας και, σύμφωνα με ερπετολόγους, τα θαλάσσια φίδια (yellow-bellied snakes, όπως αναφέρονται) κατέληξαν στην περιοχή, παρασυρόμενα κατ’ αρχήν από δυνατά ρεύματα, τα οποία τα έφεραν στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής της Ν.Ν. Ουαλίας και στη συνέχεια παρασύρθηκαν στις ακτές λόγω των καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή.
Το θαλάσσιο φίδι yellow-bellied είναι από τα πλέον διαδεδομένα είδη φιδιών και θεωρείται από τα πλέον δηλητηριώδη, οι ερπετολόγοι εντούτοις αναφέρουν ότι αν το φίδι αυτό καταλήξει στη στεριά το πιθανότερο είναι να έχει τραυματιστεί και να είναι ανίκανο να επιτεθεί. Ο άλλος λόγος που οι πιθανότητες ένα τέτοιο φίδι να δαγκώσει άνθρωπο ενόσω βρίσκεται στην ακρογιαλιά είναι μικρές είναι το γεγονός ότι τα φίδια αυτά δεν μπορούν να ζήσουν για πολλές ώρες στη στεριά.
Αν, όμως, κάποιος δεχθεί δάγκωμα από το συγκεκριμένο φίδι κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν σε σέρφερς (όχι στην Αυστραλία), μπορεί η ποσότητα του δηλητηρίου που εκλύεται κατά το δάγκωμά του να είναι μικρή, η πληγή που προκαλεί είναι επίσης πολύ μικρή και καθόλου επώδυνη, αλλά το δηλητήριό του είναι από τα πιο τοξικά. Η άμεση ιατρική επέμβαση είναι απαραίτητη γιατί το δηλητήριο του φιδιού αυτού δρα γρήγορα, προκαλώντας αρχικά ολική παράλυση και, εκ των υστέρων, το θάνατο.
Τα δύο φίδια εθεάθησαν στην ακτή Congo από παραθεριστές οι οποίοι τα επέστρεψαν στη θάλασσα.
Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι το μήκος του συγκεκριμένου φιδιού κυμαίνεται από 80 εκατοστά έως 1,5 μέτρο.
Πηγή:Νέος Κόσμος