Αυστραλία:Μέχρι και $200 την ημέρα για να πάει το παιδί παιδικό σταθμό

untitled

Πρωτοχρονιάτικη… πίκρα για τους γονείς

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το ημερήσιο κόστος φύλαξης και φροντίδας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, θα ανέλθει στα $200. Αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα από τις αλλαγές που προωθεί το ομοσπονδιακό Υπουργείο Εκπαίδευσης με την σχετική προτεινόμενη νομοθεσία που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2017.

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής, έπειτα από ανάλυση στοιχείων, συμπάρανε ότι σε προάστια που υπάρχει υψηλή ζήτηση για φύλαξη παιδιών το κόστος θα φτάνει τα $210 την ημέρα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εκπαίδευσης, Simon Birmingham, δήλωσε ότι οι γονείς θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς πριν επιλέξουν την μονάδα φύλαξης των παιδιών του.

Η εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης για θέματα εκπαίδευσης, Kate Ellis, δήλωσε ότι μία στις τέσσερις οικογένειες θα επιβαρυθμούν από τις αλλαγές που προωθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, και ότι αυτό θα επηρεάσει στο σύνολό τους τα αυστραλιανά νοικοκυριά. “Πρόκειται για αύξηση του κόστους φροντίδας κατά 14% και μάλιστα προτού ξεκινήσει η ισχύς της νέας νομοθεσίας που πέρασε η κυβέρνηση για τον Ιούλιο του 2017” συμπλήρωσε η κ. Ellis.

Η εκπρόσωπος του Δικτύου Υποστήριξης Κέντρων Φροντίδας της Βικτώριας, Nasra Ahmed, δήλωσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τις επιδοτήσεις, θα αναγκάσει τους γονείς να εγκαταλείψουν τα σημερινά κέντρα φροντίδας που στέλνουν τα παιδιά τους. “Οι γονείς θα αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές και φτηνές λύσεις για τη φροντίδα των παιδιών τους. Αυτό που τους συμβουλεύουμε είναι να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους θα αισθάνονται ασφαλή και άνετα εκεί που θα τα στέλνουν” είπε η κ. Ahmed.

Επίσης, δήλωσε ότι το υπουργείο δεν ζήτησε την συμβουλή του για το θέμα.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.