«Ο Ιησούς δεν ήταν Εβραίος»

11_4

Πολλοί Άραβες πιστεύουν ότι ο Ιησούς ήταν απόγονος Παλαιστινίων. Στην φωτογραφία, ο Ιησούς με την μορφή του ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ, από την ηλεκτρονική σατυρική εφημερίδα http://ivarfjeld.com

«Ήταν Παλαιστίνιος» έφραψαν δύο Αυστραλοί Παλαιστίνιοι προκαλώντας την οργή της Εβραϊκής Κοινότητας.

«Ο Ιησούς ήταν Παλαιστίνιος» ανέφεραν πρόσφατα σε άρθρο τους δύο εκπρόσωποι των Παλαιστινίων στην Αυστραλία.

Οι δύο συγγραφείς Samah Sabawi και Bassam Dally, είναι μέλη του Δικτύου Υπεράσπισης της Παλαιστίνης στην Αυστραλία, το οποίο συνδέεται με την Ενωτική Εκκλησία Αυστραλίας, η οποία, με την σειρά της, συνδέεται με το Οικουμενικό Δίκτυο Παλαιστίνης-Ισραήλ. Έγραψαν στην αυστραλιανή ηλεκτρονική εφημερίδα «New Matilda» ότι «η παραδοχή ότι ο Ιησούς είναι Εβραίος ρίχνει λάδι στην φωτιά του εξτρεμισμού, αφού επικροτεί με αυτό τον τρόπο εκείνους [τους Ισραηλίτες] που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσβάλουν έτσι τους σημερινούς απογόνους του Χριστού στην γενέτειρά του την Παλαιστίνη».

Άμεση ήταν η αντίδραση του διευθυντή του Συμβουλίου Αυστραλών Εβραίων, Peter Wertheim. Σε επιστολή προς τον πρόεδρο της Ενωτικής Εκκλησίας Αυστραλίας, Stuart McMillan, αναφέρει ότι «η άποψη ότι ο Ιησούς ήταν Παλαιστίνιος και ότι οι σημερινοί Παλαιστίνιοι Άραβες είναι οι σημερινοί απόγονοί του είναι τόσο παράλογη όσο και προσβλητική και αξίζει μια άμεση και ουσιαστική διάψευση». Ο κ. Wertheim αναφέρει ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια «να διαγραφεί η ιουδαϊκότητα του Ιησού, η κοινή καταβολή της Χριστιανοσύνης και του Ιουδαϊσμού και η άποψη ότι η Γη της Επαγγελίας δεν συνδέεται με την Ιουδαϊκή εθνική ή θρησκευτική ιστορία».

Στην απάντησή του, ο κ. McMillan διαβεβαιώνει τα μέλη της Ιουδαϊκής Κοινότητας ότι η Ενωτική Εκκλησία της Αυστραλίας δεν αποδέχεται την άποψη ότι ο Ιησούς και οι πρώτοι ακόλουθοί του ήταν Παλαιστίνιοι. «Ο Ιησούς δεν γεννήθηκε ούτε στο Ισραήλ ούτε στην Παλαιστίνη, αλλά στην κατεκτημένη από τους Ρωμαίους επαρχία της Ιουδαίας. Είναι εντελώς απαράδεκτο για τον καθένα να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη γέννηση του Ιησού για να ενισχύσει τις αξιώσεις του στην σημερινή ισραηλο-παλαιστινιακή διαμάχη» αναφέρει ο κ. McMillan.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.