Ξεπέρασαν τις 80.000 οι αιτήσεις προσφύγων για άσυλο στην Αυστραλία

australia-prosfyges
Ξεπερνούν τις 80.000 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν το 2015 για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών ο ακριβής αριθμός ανέρχεται σε 80.470, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Νοεμβρίου 2015.

Στο ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν υποβληθεί 23.860 αιτήσεις, ενώ το 2013 ο αριθμός αυτός μόλις άγγιζε τις 15.000. Συγκριτικά δε σε βάθος χρόνου, οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου στην Αυστρία μεταξύ 1999 και 2014 είχαν ανέλθει στις 329.651, δηλαδή φέτος, μέσα σε έντεκα μήνες ζήτησαν άσυλο το 1/4 όσων είχαν ζητήσει την προηγούμενη δεκαπενταετία.

Το πόσο ισχυρή συνεχίζει να είναι η προσφυγική ροή μέσα στους χειμερινούς μήνες, φαίνεται από τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τις προηγούμενες οκτώ εβδομάδες. Μέσα σε αυτή την περίοδο υποβάλλονταν κατά μέσο όρο την εβδομάδα 2.850 αιτήσεις, ώστε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, έως τα τέλη Δεκεμβρίου ο αριθμός των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί στη διάρκεια όλης της χρονιάς να κυμανθεί μεταξύ 90.000 και 95.000.

Στην πρώτη θέση εκείνων που έχουν υποβάλει φέτος αίτηση χορήγησης ασύλου στην Αυστρία βρίσκονται οι Αφγανοί, ακολουθούμενοι από τους Σύρους, ενώ στην τρίτη θέση είναι οι πολίτες από το Ιράκ.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των προσφύγων που από τις αρχές Σεπτεμβρίου έφθασαν στην Αυστρία ανέρχεται σε 600.000, με τη συντριπτική πλειονότητα από αυτούς να έχουν μόνον διέλθει από τη χώρα, συνεχίζοντας κυρίως για τη Γερμανία, αλλά και τη Σουηδία, ως χώρες τελικού προορισμού τους.

Για τους 600.000 πρόσφυγες που έφθασαν μέχρι σήμερα στην Αυστρία από τις 5 Σεπτεμβρίου -που θεωρείται ενδεικτική ημερομηνία για την έναρξη της μαζικής προσφυγικής ροής- μερίμνησαν πολλές δεκάδες χιλιάδες εθελοντές Αυστριακοί πολίτες, μαζί με αυστριακές φιλανθρωπικές οργανώσεις και τις υπηρεσίες του κράτους.
Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.