Πύρινη κόλαση στην Αυστραλία: Μαίνονται πυρκαγιές από τις 19 Δεκεμβρίου

australia-fire
Τουλάχιστον 116 σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στη νοτιοανατολική επαρχία Βικτόρια της Αυστραλίας, δήλωσε ο Κρεγκ Λάπσλεϊ, ανώτερος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της επαρχίας.

Τουλάχιστον «116 σπίτια καταστράφηκαν, θα υπάρχουν σίγουρα κι άλλα που έχουν υποστεί ζημιές», τόνισε ο Λάπσλεϊ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Australia.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό της πυροσβεστικής, θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Τζέιμισον Τρακ μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Από τις Αρχές έχουν εκδοθεί επείγουσες προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από πολλές παραθαλάσσιες περιοχές στη Βικτόρια, καθώς δυνάμεις της αυστραλιανής πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον Λάπσλεϊ, η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό την 19η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο Σκάι Νιους, οι πυρκαγιές υπάρχει κίνδυνος να συνεχίσουν να καίνε δασικές εκτάσεις ακόμη και μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αξιωματούχοι λένε ότι οι καιρικές συνθήκες, ειδικά οι ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, καθώς δεν επιτρέπουν τη ρίψη νερού από μέρους πυροσβεστικών αεροσκαφών.

«Αναμφίβολα θα έχουμε έναν θερμό Ιανουάριο με ισχυρούς ανέμους», είπε ο Λάπσλεϊ, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος επέκτασης των μετώπων των πυρκαγιών που έχουν ήδη κάψει 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η κίνηση αντιμετώπισε προβλήματα στην περιοχή και τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Great Ocean παραμένουν κλειστά. Κλειστά είναι πολλά μονοπάτια στο εθνικό πάρκο Great Otway, όπου υπάρχουν επίσης μέτωπα.

Η Βικτόρια είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Αυστραλίας.

Μέχρι σήμερα, παρά το εύρος και την κλίμακα των πυρκαγιών, δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινα θύματα.

Ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, υποσχέθηκε ότι θα χορηγηθεί βοήθημα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές. Πολλά από τα σπίτια που καταστράφηκαν ήταν εξοχικές κατοικίες.


Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.