Αυστραλία: «Τοny Abbott, φύγε!»

1_57

Την πόρτα της εξόδου από την πολιτική «δείχνουν» οι ψηφοφόροι του πρώην πρωθυπουργού, Tony Abbott

Λέει η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της εκλογικής περιφέρειας του πρώην πρωθυπουργού!

Να ανοίξει τον δρόμο για νέους υποψήφιους στην εκλογική περιφέρεια Warringah προτείνει στον Tony Abbott η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στο εκλογικό φρούριο των Φιλελευθέρων όπου κι εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων ReachTel που έκανε την δημοσκόπηση για λογαριασμό του Αυστραλιανού Ινστιτούτου, πάνω από το 65% των Φιλελευθέρων ψηφοφόρων πιστεύει ότι η εποχή του κ. Abbott έχει παρέλθει.

Επιπλέον, βουλευτές του κόμματος, αλλά και ψηφοφόροι του παρατηρούν ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται όλο και πιο έντονα τα σημάδια της έλλειψης ενότητας στο εσωτερικό της κυβέρνησης Turnbull, αφού τόσο ο κ. Abbott όσο και στενοί του συνεργάτες συνεχίζουν να μιλούν κατά της κυβέρνησης.

Στην έρευνα οι ψηφοφόροι ρωτήθηκαν και τα φλέγοντα θέματα της φορολογικής μεταρρύθμισης και της κλιματικής αλλαγής. Λιγότερο από το 40% των ερωτηθέντων τάχθηκε «υπέρ» της αύξησης του GST έναντι 46,5% που είναι αντίθετο με την αύξησή του.

Επίσης, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας μιας πράσινης οικονομίας. Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων (77.2%) πιστεύουν ότι η χώρα θα πρέπει σταδιακά και ως το 2030 να βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον Ιούλιο ο αρχηγός των Εργατικών, Bill Shorten, πρότεινε μέχρι το 2030 οι μισές από τις ενεργειακές μας ανάγκες να καλύπτονται από πράσινες πηγές ενέργειας, κάτι που αποδοκιμάστηκε από τον Συνασπισμό ως μια «ανέφικτη και δυνητικά καταστροφική για την οικονομία πολιτική».

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.