Αυστραλία: Είμαστε «θύματα» του οργανωμένου εγκλήματος

1_56

Κοστίζει στους Αυστραλούς φορολογούμενους $37 δισ. ετησίως.

Πάνω από $1500 κοστίζουν σε κάθε αυστραλιανό νοικοκυριό οι οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες στην Αυστραλία σύμφωνα με την νέα έκθεση της Αυστραλιανής Επιτροπής Εγκλήματος.

Το συνολικό κόστος για την οικονομία ανέρχεται στα $36 δις που ισοδυναμεί με το ένα τέταρτο του ετήσιου κυβερνητικού προϋπολογισμού για την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, και είναι ίσο περίπου με το φετινό έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Επιτροπής, Chris Dawson, δήλωσε ότι η κοστολόγηση της «μαύρης αγοράς» είναι μια δύσκολη υπόθεση, ωστόσο τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι αρκετά λεπτομερή.

Ο κ. Dawson είπε ότι το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί μια διαρκή απειλή για τους Αυστραλούς, αλλά οι προσπάθειες για την καταπολέμησή του είναι πλέον καλύτερα συντονισμένες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Michael Keenan, δήλωσε ότι η Αυστραλία είναι μια «δύσκολη» χώρα για εκείνα τα άτομα που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν κάποια παράνομη επιχείρηση ή δραστηριότητα.

Οι υποθέσεις σοβαρής οικονομικής απάτης κοστίζουν στους Αυστραλούς $6,3 δις, η διακίνηση παράνομων ναρκωτικών $4,4 δις, η διακίνηση παράνομων εμπορευμάτων κοστίζει $1,5 δις και τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο κοστίζουν $ 1.1 δις.

Το κόστος για την αποτροπή του οργανωμένου εγκλήματος φτάνει τα $15 δις ετησίως. Οι κρατικοί φορείς δαπανούν $4 δις, τα νομικά έξοδα για την εφαρμογή του νόμου ανέρχονται στα $3,3 δις, οι οικονομικές υπηρεσίες που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του εγκλήματος κοστίζουν $2,3 δις και το κόστος της λειτουργίας των δικαστηρίων και των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται στα $766 εκατ. ετησίως.

Πηγή:Νέος  Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.