Στην Αυστραλία για συναυλίες η Σαβίνα Γιαννάτου

savina

Θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Womadelaide και στο Thornbury με το συγκρότημά της, Primavera en Salonico.

Επιστρέφει για συναυλίες στην Αυστραλία η Σαβίνα Γιαννάτου, 13 χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψή της στην χώρα. Η καταξιωμένη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί με το συγκρότημά της, Primavera en Salonico, στο φεστιβάλ WOMADelaide – το αυστραλιανό παράρτημα του διεθνούς φεστιβάλ World of Music Arts and Dance που φιλοξενεί μουσικούς από όλον τον κόσμο – στην Αδελαΐδα, στις 14 Μαρτίου, ενώ θα δώσει και μία συναυλία στο Thornbury Theatre της Μελβούρνης, στις 10 Μαρτίου.

Η Σαββίνα Γιαννάτου έγινε γνωστή μέσα από την θρυλική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας “Εδώ Λιλιπούπολη”, ενώ στην διάρκεια της πλούσιας καριέρας της έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους συνθέτες της Ελλάδας, όπως η Λένα Πλάτωνος, ο Νίκος Κυπουργός, ο Νίκος Μαμαγκάκης κ.ο.κ. – θεωρείται δε μία από τις ιδανικές ερμηνεύτριες του ρεπερτορίου του Μάνου Χατζιδάκι. Παράλληλα με την αφοσίωσή της στο έντεχνο τραγούδι, οι εντυπωσιακές της επιδόσεις στον φωνητικό αυτοσχεδιασμό, την έχουν φέρει στην αιχμή της μουσικής πρωτοπορίας, καθιστώντας την μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της Ευρώπης.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια συνεργάζεται με το συγκρότημα Primavera En Salonico, ανθολογώντας και αναδομώντας με δημιουργικό τρόπο μία σειρά παραδοσιακών τραγουδιών από την λεκάνη της Μεσογείου. Αφετηρία υπήρξε ένα αφιέρωμα στην μουσική της ισπανοεβραϊκής, σεφαραδίτικης, παράδοσης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, σύντομα όμως το συγκρότημα εξερεύνησε γνωστά και άγνωστα τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή. Ο τελευταίος δίσκος του συγκροτήματος – το οποίο αποτελείται από μερικούς εκ των σημαντικότερων δεξιοτεχνών της αυτοσχεδιαστικής και σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και ηχογραφεί για την εταιρεία ECM, μία από τις σημαντικότερες στην σύγχρονη μουσική παγκοσμίως – έχει τίτλο “Songs of Thessaloniki”. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2005 και περιλαμβάνει τραγούδια ελληνικά, τουρκικά, αρμένικα, σλάβικα και σέρβικα – μεταξύ αυτών και το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου σε μία απρόσμενη και υποβλητική εκτέλεση.

Πληροφορίες και εισιτήρια για την εμφάνιση των Primavera En Salonico στην Μελβούρνη, υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://oztixspecialoffers.oztix.com.au/Default.aspx?Event=58447, ενώ για το φεστιβάλ Womadelaide στο https://www.womadelaide.com.au/tickets.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.