Σε $1 εκατ. το χρόνο θα ανέρχονται τα έσοδα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

greek

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, τα έσοδα του Οργανισμού από την ενοικίαση των χώρων του νέου κτιρίου της στο Lonsdale Street θα ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο δολάρια σε έξι μήνες.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην Κοινότητα να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στην παροικία μας, στους τομείς της παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού.

Στη συνέχεια ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Το 15 εκατομμυρίων δολαρίων, 15 ορόφων νέο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών, έτσι ώστε να έχουμε ένα τέτοιο επιβλητικό κτίριο σε ένα κομβικό σημείο της Μελβούρνης.

Έτσι, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε κορυφαίο παγκόσμιο κέντρο του ελληνικού πολιτισμού και εκπαίδευσης με το πλήθος εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε αυτό.

Η επιτυχία του Κέντρου φαίνεται και από το γεγονός ότι περισσότερα από 1.500 άτομα (κατά μέσο όρο) το χρησιμοποιούν κάθε εβδομάδα συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, μαθήματα ή σε δραστηριότητες των ενοικιαστών του κτιρίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι χώρους του κτιρίου μας τους χρησιμοποιούν για προγράμματα διδασκαλίας τους τα Πανεπιστήμια La Trobe και U3A (University of Third Age).

Και συζητώντας για τους ενοικιαστές μας, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας για να ενθαρρύνουμε ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να μετακινηθούν στο κέντρο και πετύχαμε ώστε το 90% των ενοικιαστών να είναι Έλληνες. Στο στάδιο αυτό το κτίριο έχει ενοικιαστεί όλο και από τον Ιούλιο υπολογίζεται τα έσοδα της Κοινότητας από τα ενοίκια να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στους ενοικιαστές μας περιλαμβάνονται η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, η ΙΤΗΕΑ, τα δικηγορικά γραφεία της Πέννυ Δημοπούλου, της Καλλιρρόης Καστιγιάννη και του Γιάννη Τριπιδάκη, το «Centre for Investor Education» και η «Media Services Australia», ενώ σύντομα πρόκειται να λειτουργήσουν η Goody’s Burger House και τo Melina Rooftop Bar.

Το ίδιο το Ελληνικό Κέντρο ανέπτυξε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει προγράμματα διδασκαλίας Αρχαίων και Νέων Ελληνικών για ενήλικες, και για παιδιά με προχωρημένη γνώση της Ελληνικής, ως μέρος της εκπαιδευτικής προσφοράς μας, μαζί με πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο, μουσικές εκδηλώσεις, κωμικά σόου, εκδηλώσεις για ελληνικά τρόφιμα, προβολές ταινιών, συνέδρια και εργαστήρια. Πάνω από 200 εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Κέντρο δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αποκλειστικός χώρος της Κοινότητας, καθώς άλλοι οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων της ΑΧΕΠΑ, της Πρόνοιας, του HACCI, και του NUGAS και μεγάλων πολιτιστικών φορέων όπως του Διεθνούς Φεστιβάλ Κωμωδίας και του Φεστιβάλ Μελβούρνης, που χρησιμοποίησαν τους χώρους του για να παρουσιάσουν εκδηλώσεις και δραστηριότητές τους.

Και τώρα που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα που είχαμε για το κτίριο της Κοινότητας και το πολιτιστικό κέντρο, επόμενο βήμα θα είναι η αξιοποίηση των άλλων ακινήτων της Κοινότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στο οικόπεδο του Bulleen”.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.