Πέντε συλλήψεις στην Αυστραλία για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης

untitled

Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας 15χρονος

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε πέντε άτομα που συνελήφθησαν στην Αυστραλία, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής έρευνας που διεξάγεται για το ενδεχόμενο σχέδιο επίθεσης εναντίον κυβερνητικού κτιρίου.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ένας 15χρονος και ένας 20χρονος που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για «συνωμοσία με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας». Παρόμοιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εις βάρος άλλων τριών ατόμων τα οποία είχαν νωρίτερα τεθεί υπό κράτηση.

Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών, συνελήφθησαν πέρυσι 15 άτομα. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν προκύπτουν από τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν αυτόν τον ένα χρόνο που πέρασε από την περυσινή επιχείρηση (Δεκέμβριος 2015).

Οι συλλήψεις γίνονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Appleby, μιας έρευνας για άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε πράξεις ή σε σχέδια πράξεων τρομοκρατίας στην Αυστραλία, σε ταξίδια στη Συρία ή στο Ιράκ και στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Αυστραλία έχει ενισχύσει εδώ και έναν χρόνο το επίπεδο συναγερμού, έχει εγκρίνει μια νέα νομοθεσία στον τομέα της ασφάλειας και έχει διεξαγάγει σειρά αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Η πιο πρόσφατη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο μετά τη δολοφονία ενός υπαλλήλου της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένων ερευνών που πραγματοποίησαν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί σε πολλά κτίρια στο Σίδνεϊ.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο ύποπτος για τη δολοφονία αυτή, Φαρχάντ Τζαμπάρ, 15 ετών.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, έξι επιθέσεις αποτράπηκαν στην Αυστραλία στη διάρκεια του περασμένου έτους.

Πηγή:in.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.