Επιδημία ανεμοβλογιάς σε δημοτικό σχολείο του Brunswick στη Μελβούρνη

chic

Πολλά παιδιά που φοιτούν σ’ αυτό δεν έχουν εμβολιαστεί

Το 1/4 των μαθητών, περίπου 80 από τα 320 παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Brunswick North West αρρώστησαν από ανεμοβλογιά γεγονός που προκάλεσε συναγερμό όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στις υγειονομικές Αρχές της Βικτώριας.

Το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο αυτό δεν έχει εμβολιαστεί ανάγκασε το υπουργείο Υγείας της Πολιτείας να δώσει ρητή εντολή στον διευθυντή, για έγγραφη προειδοποίηση προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της αρρώστιας σε άλλες κοινωνικές ομάδες.

Ο διευθυντής, Trevor Bowen, δήλωσε ότι «το Υπουργείο μας ζήτησε να συμπεριλάβουμε οδηγία προς όλα τα ηλικιωμένα άτομα, γονείς με νεογέννητα και παιδιά μικρής ηλικίας αλλά και άλλες ευπαθείς ομάδες, να μην πηγαίνουν στο σχολείο γιατί διακινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι γνωστό ότι δέχεται παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί, κάτι που δηλώνεται ξεκάθαρα στα πληροφοριακά φυλλάδια και στην ιστοσελίδα του σχολείου. Την ίδια στιγμή, ενώ το ποσοστό των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί στην ευρύτερη περιοχή κυμαίνεται στο 92%, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ξεπερνά το 73%.

Στη Βικτώρια αν κάποιο παιδί ασθενήσει από τον ιό της ανεμοβλογιάς, οι γονείς του είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν άμεσα έγγραφο που να πιστοποιεί τα εμβόλια που έχει ή δεν έχει κάνει, αλλά δεν απαγορεύεται για παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί να φοιτήσουν στα σχολεία της Πολιτείας.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.