Νέο κόμμα θα ιδρύσει ο εκατομμυριούχος Dick Smith

dick

Για να κατέβουν στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές κατά της «μεγάλης Αυστραλίας»

Ο γνωστός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ερασιτέχνης πιλότος, Dick Smith, μαζί με δύο φίλους και συνεργάτες τους, σχεδιάζουν να ιδρύσουν ένα νέο πολιτικό κόμμα και να κατέβουν στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές κατά της «μεγάλης Αυστραλίας».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες o Σμιθ στην εφημερίδα «The Australian», ο στόχος του κόμματος θα είναι η μείωση της μετανάστευσης και ο περιορισμός του αριθμού των ακινήτων και των μεγάλων αγροκτημάτων που θα έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν στη χώρα οι ξένοι επενδυτές.

Η ιδέα της ίδρυσης νέου κόμματος, ανήκει στους επίσης πλούσιους φίλους του και ιδρυτές της μεγάλης εταιρίας Flight Centre, Graham Turner και Geoff Harris, οι οποίοι τού ζήτησαν να συμμετέχει στη χρηματοδότησή του και στην προεκλογική του προετοιμασία.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι το κόμμα, στο οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα όνομα, θα καταφέρει στις επόμενες εκλογές να κερδίσει τρεις-τέσσερις έδρες στην ομοσπονδιακή Γερουσία.

Στην εφημερίδα είπε, ακόμα, ότι οι συνεργάτες του έχουν κάνει ήδη μια έρευνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας αν δώσει το όνομά του θα κερδίσει την υποστήριξη αρκετών ψηφοφόρων από τον συντηρητικό Συνασπισμό, το Εργατικό Κόμμα και τους Πράσινους.

Στόχος του κόμματος είναι η μείωση της μετανάστευσης από 190.000 το χρόνο που είναι τώρα σε 70.000, η αλλαγή της νομοθεσίας για τους ξένους επενδυτές και την επαναγορά, από την αμερικανική εταιρία, του Vegemite, που θεωρείται μια από τις «εικόνες» της Αυστραλίας και ένα από τα πιο αυθεντικά προϊόντα της.

Πηγή:Νέος Κόσμος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.