Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Αδελφοποίησης μεταξύ Μελβούρνης και Θεσσαλονίκης

shsister3

Οι επίσημοι μαζί με μέλη χορευτικών συγκροτημάτων. Φώτο: Κώστας Ντεβές

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν χιλιάδες κόσμου

Συνεχίζοντας το θεσμό τον οποίο θέσπισε η Ένωση Θεσσαλονικέων «Ο Λευκός Πύργος» για κάθε Νοέμβριο, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Αδελφοποίησης μεταξύ Μελβούρνης και Θεσσαλονίκης στις 29 Νοεμβρίου 2015 και το ετήσιο γεύμα στις 28 Νοεμβρίου.

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν χιλιάδες κόσμου, συμμετέχοντας έτσι στη διατήρηση και προώθηση της ελληνικής παράδοσης, καθιστώντας την 31η επέτειο επιτυχία.

Ο παραδοσιακός χορός, για μια ακόμη φορά, ξεκίνησε από το κτίριο του Δήμου της Μελβούρνης στις 1.30μμ. την Κυριακή με ζωντανή μουσική και περίπου 15 νέους και νέες ντυμένους με παραδοσιακές φορεσιές να ζωντανεύουν το Swanston Street της πόλης προχωρώντας προς την πλατεία του Federation Square.

Όταν στις 2.00μμ. περίπου έφτασαν στην πλατεία, ο χορός συνεχίστηκε για κάμποση ώρα, με τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν πιάνοντας χέρι-χέρι και γεμίζοντας χαρά τις ψυχές, εφόσον στο κέντρο μιας πόλης τόσο μακριά από την Ελλάδα διαδραματίζονται παρόμοιες σκηνές.

Ο επισκέπτης, εκτός από την κοσμοσυρροή, θα παρατηρούσε επίσης και τις ελληνικές σημαίες στημένες κατά μήκος του St. Kilda Road, απέναντι από τον φημισμένο σταθμό της Μελβούρνης Flinders Street.

Φέτος στην πλατεία αναρτήθηκε και ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κομμάτια Lego, το οποίο φαινόταν σαν να συμμετείχε κι αυτό στην αδελφοποίηση.

Η μεγάλη πίστα του Federation Square, η μεγάλη οθόνη, τα παραδοσιακά φαγητά κατά μήκος του ποταμού Yarra ολοκλήρωναν την ατμόσφαιρα.

Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν η πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμού Βικτωρίας (Victorian Multicultural Commission), Ελένη Κάπαλου, και ο αντιπρόεδρος, Σπύρος Αλατσάς, ο υπουργός Πολυπολιτισμού, Robin Scott, η δημοτική σύμβουλος Μελβούρνης, Susan Reily, και άλλοι επίσημοι, όπως και το Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονικέων με επικεφαλής τον Παύλο Μαυρουδή, που εργάστηκε σκληρά για να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα, που παρουσίασε η Δρ Φύλια Γαριβάλδη, περιλάμβανε εκτός από τους χαιρετισμούς των επισήμων, παραδοσιακούς χορούς από τους Πόντιους, τους Λάκωνες, τους Μακεδόνες, τους Κρήτες κ.ά. αναγκάζοντας τον κόσμο να συμμετέχει με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Στην παραδοσιακή χοροεσπερίδα του Σαββάτου, 28 Νοεμβρίου, παρευρέθηκαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Χ. Σημαντιράκη, η πρόεδρος του Γραφείου Πολυπολιτισμού Μελβούρνης Ελένη Κάπαλου και ο αντιπρόεδρος Σπύρος Αλατσάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, με την οικογένειά του και άλλοι.

Η χοροεσπερίδα έγινε στο χώρο του Normandy House, στο Thornbury, όπου η ορχήστρα «Unique Celebrations» έδωσε μια υπέροχη παράσταση ελληνικών τραγουδιών.

Προς το τέλος της βραδιάς συμμετείχαν στο τραγούδι, ο πρόεδρος της Ένωσης, Παύλος Μαυρουδής, και ο διευθυντής του Greek Media Group, Σπύρος Αλατσάς, ολοκληρώνοντας έτσι την επιτυχία της εκδήλωσης.

Πηγή:neos kosmos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.