Οι Αυστραλοί «ψάχνουν στο σωστό μέρος» για τη χαμένη πτήση MH370

104925653198273BA6A30E8ED69A030C

Οι Αρχές της Αυστραλίας περιόρισαν το πεδίο έρευνας για τη χαμένη πτήση ΜΗ370 σε μία ζώνη δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και δηλώνουν πεπεισμένοι ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines, που παραμένει άφαντο από τις 8 Μαρτίου του 2014, έχει καταπέσει στο σημείο αυτό.

Η έρευνα για την πτήση ΜΗ370 εκτείνεται σε μία περιοχή 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει κανένα αποτέλεσμα.

Το μόνο εύρημα από τη συντριβή του αεροσκάφους ήταν ένα κομμάτι από πηδάλιο της πτέρυγας (flaperon) που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν, στο δυτικό Ινδικό Ωκεανό, πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από το σημείο των ερευνών.

Από την παραπάνω έκταση, υψηλή προτεραιότητα δίνεται πλέον σε μία περιοχή 98.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από την οποία έχουν ήδη ερευνηθεί τα 54.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το 7% της έκτασης αυτής πρέπει να ψαχτεί εκ νέου, λόγω ατελειών στην ηχοβολιστική έρευνα.

Κατά τους χειμερινούς μήνες στις έρευνες συμμετείχαν δύο πλοία εξοπλισμένα με σόναρ. Σε αυτά θα προστεθεί ένα τρίτο πλοίο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ένα μη επανδρωμένο βαθυσκάφος με κάμερα.

Τα παραπάνω σκάφη θα συνδράμει από τον Ιανουάριο ένα κινεζικό πλοίο, το οποίο διαθέτει σόναρ τελευταίας τεχνολογίας και μέγιστης δυνατής ακρίβειας (Synthetic Aperture Sonar). Το πλοίο αυτό θα αναλάβει τον επανέλεγχο μία δύσκολης περιοχής, στην τάφρο που διαπερνά τη ζώνη των ερευνών.

Για τον περιορισμό της έκτασης στην τρέχουσα περιοχή υψηλής προτεραιότητας, χρησιμοποιήθηκε ένα νέο μαθηματικό μοντέλο, καθώς και δεδομένα από χιλιάδες πτήσεις. Το τελικό αποτέλεσμα δοκιμάστηκε σε πραγματικές πτήσεις και προέβλεψε με ακρίβεια το ίχνος τους.

«Διατηρούμε την ελπίδα μας, για την ακρίβεια είμαστε αισόδοξοι, ότι θα εντοπίσουμε το αεροσκάφος» δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Ουόρεν Τρους. Όπως πρόσθεσε, η νέα ανάλυση είναι «πραγματικά ενθαρρυντική» για το ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Πηγή:in.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.